• 瀏覽: 5,751
  • 回覆: 137
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-8-8 12:40 PM 發表

強國無比洋人更好的要學?浪費時間學埋啲二流野?
西人國都仲有小部份野是一流的
學果部份就可以

另一方面
大把洋人學梗普通話

部份比香港D大學生
講得更正宗更流暢

引用:
原帖由 tsang000111 於 2020-8-8 12:53 PM 發表

黑暴做暴力破壞,就唔可以忍,要拉。
但如果講下「五大訴求」都忍唔到?
咁五大訴求係乜呀

實際上就是獨立

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-8-8 12:36 PM 發表

你美爹係唔駛等續簽證架
有簽證既
即時取消
要你即刻走都得架

關閉左香港
嗎上廣州簽囉
😆😆😆
本身個人柒就梗係叫你即時走。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-8 11:01 AM 發表

好似家人都都份奶埋野
姨媽姑姐,表叔表嬸,老豆嗰面D親戚滙$ 得啩!!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-8 12:50 PM 發表

係 自治法好似家人都中
不過要問返受制裁既人先清楚

https://youtu.be/GR08qdRgH_Q
聽過首歌先
佢駛乜清楚?!

家人同受制裁重駛乜匯款過去?!

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-8-8 07:57 發表

睇份所謂制裁名單,連少少認真啲都冇,竟然亂寫到連盧維聰都有份,擺明求其做吓樣嚟呃香港班弱智黃絲

我一直對林鄭月娥冇好感,但我肯定林鄭月娥喺美國讀書個仔一啲影響都冇,美國亦一定唔會直係制林鄭月娥本人,美國純粹空口狗吹 ...
肥仔聰點可解會無份? 佢係上一代一哥

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-8 01:25 PM 發表

總之慘慘慘啦
我睇住信你地,畀你地害
何必將自己主觀諗法放係人地身上呢

引用:
原帖由 邦之星 於 8-8-2020 07:39 AM 發表
特首林鄭月娥今日被美國制裁,她曾言對美國制裁是一笑置之、嗤之以鼻。不過,其次子林約希,據悉目前正在美國,攻讀數學博士課程,外界關注其家人會否同受到波及? 制裁林鄭消息一出,外界關注美國的制裁程度,會否

返大陸讀書啦打靶仔,好想睇個仔被迫離開美國,仲要係直播住佢上機落機 ......
林約希銀行戶口及信用卡已被凍結,無法買機票回港,點算?

啲人又會咁響往到美國讀書?

引用:
原帖由 good103 於 2020-8-8 09:28 AM 發表
林鄭一家已入籍英國拼宣誓(效忠)英國,已做英國2等賤民!一心不能忠二主,背叛了中國就理應取消中國籍注消港人身份!
https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/carriefamily-17_8qn8b_1200x0.png ...
黃鄭月娥

老美癲D咪趕佢嗰仔走LOR.

引用:
原帖由 andysan4 於 8-8-2020 01:36 PM 發表

黃鄭月娥
睇真d,呢隻昆蟲唔係『娥』,係『曱甴』,係『黃鄭曱甴』

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-8-8 08:18 AM 發表

ching,遲吓我會喺時政版開個主題,講出一樣全港冇人發現嘅事,就係特朗普其實只係傀儡,真正話事人、揸弗人係蓬佩奧
快 d 開,好想睇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]