• 瀏覽: 904
  • 回覆: 15
《香港01》母公司南海控股發盈警,預期截至2020年6月30日止6個月將可能錄得虧損約14.5億港元至約15.5億港元,

香港01仲話TVB 自己自身難保老豆盈警

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200807/bkn-20200807195136671-0807_00822_001.html

回覆 引用 TOP

摺埋HK零壹喇, 等班黃妓者乞米.

莫聽穿林打葉聲, 何妨吟嘯且徐行, 竹杖芒鞋輕勝馬, 誰怕 ? 一簑烟雨任平生. 料峭春風吹酒醒, 微冷. 山頭斜照卻相迎, 回首向來蕭瑟處, 歸去, 也無風雨也無晴.

回覆 引用 TOP

黃媒仆街係遲早既事

回覆 引用 TOP

我以為01轉咗藍添

回覆 引用 TOP

呢啲曱甴報竟然可蝕15億?係咪洗克錢咋?

引用:
原帖由 加燦 於 2020-8-8 08:41 發表

2020年前,同毒果一樣反中

所以狂蝕錢!

今年可能有賺

所以東方先咁驚!

用毒果淫gay 愚蠢由此起
睇毒果淫報 只會變死佬
睇99妖視 只會變弱智
汽車渣笨田 道德觀不見

進入2021東京奧運年
轉用samsung galaxy
睇on.cc / TVB
渣豐田 toyota / 凌志 Lexus 重過新生!
好快玩完?!

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

黃媒 執撚咗佢啦。

回覆 引用 TOP

數字遊戲

維穩有價

原來人生就是夠不夠狠去愚玩智商不夠高的百姓

早說過他們只是小數
學人玩公關, 不知羞的在玩, 小記扮大員騙蠢人的公關
從那選舉一天開始, 不斷斷章取義, 混淆視聽

如今,
還敢說對他表遺憾的報告是還他清白
叫他下台仍說那証明他們自身求改變是對

不怕笑壞人

回覆 引用 TOP

報應

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加燦 於 2020-8-8 08:41 AM 發表

唔係香港01蝕喎,係母公司南海控股蝕喎!

其實你搞清楚咪㗎!唔好出醜喎

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-8-19 12:43 PM 發表

2020年前,同毒果一樣反中

所以狂蝕錢!

今年可能有賺

所以東方先咁驚!
乜d人連香港01同南海控股都唔識分㗎?

個腦用來裝乜?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-8-19 10:35 PM 發表

唔係香港01蝕喎,係母公司南海控股蝕喎!

其實你搞清楚咪㗎!唔好出醜喎
咁 "寧噎" 賺咗幾多 ??

莫聽穿林打葉聲, 何妨吟嘯且徐行, 竹杖芒鞋輕勝馬, 誰怕 ? 一簑烟雨任平生. 料峭春風吹酒醒, 微冷. 山頭斜照卻相迎, 回首向來蕭瑟處, 歸去, 也無風雨也無晴.
又話大股係中資?中資可以做黃媒咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-19 10:40 PM 發表

咁 "寧噎" 賺咗幾多 ??
有冇賺就唔知道,但有睇內文都講,南海控股係蝕錢在房地產開發分部受收入確認及計提遞延所得稅費用的影響,和文化與傳播服務分部受首次採納「香港財務報告準則第16號租賃」的影響,令業績下降。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]