• 瀏覽: 37,037
  • 回覆: 478
+7
引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-8 01:51 AM 發表
特首林鄭月娥今日被美國制裁,她曾言對美國制裁是一笑置之、嗤之以鼻。不過,其次子林約希,據悉目前正在美國,攻讀數學博士課程,外界關注其家人會否同受到波及? 制裁林鄭消息一出,外界關注美國的制裁程度,會否

新聞來源連結:
https://topick.hket.com/article/2718673/%E6%9E%97%E9%84%AD%E8 ...
若連家人都制裁,全世界都會心寒,到時看看誰的損失更大?!

驚閪咩

哇,曱甴啲思維咁L似中國古代嘅,要林鄭九族都畀老美制裁呀?唔L怪得羅湖聰上個禮拜要同佢老豆老母撇清關係啦!原來啲曱甴真係唔妥一個人就要佢死全家架!放心啦曱甴,香港係唔似你地咁L賤嘅,你犯法就只會拉鳩你,唔會攪埋你老母個臭西嘅!

引用:
原帖由 waifung03 於 2020-8-8 03:55 AM 發表
強烈要求中國反制老美。。
美國佬🇺🇸欺人太甚,咁都唔還拖,大陸顏面何存啊😡

成班正走狗,專乃鬼佬屎眼

引用:
原帖由 mtchan 於 2020-8-8 05:50 AM 發表
成班正走狗,專乃鬼佬屎眼
對,美國佬🇺🇸欺人太甚,咁都唔還拖,大陸顏面何存啊😡,我都好期待睇下中國點反制,唔好又得個up字。

食屎狗收皮

假愛國,真崇洋,牆頭草,正臭八婆,踢佢個仔出美國。

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-8-8 01:58 AM 發表
假愛國,真漢奸,正走狗
你個腦係咪有問題,在民主自由社會中,入人都享有自由選擇的權利,家人如何選擇與林鄭沒有半點關系,再者,到國外求學也並不表示不愛國,總好過好些人活在中國的領土,其心卻異,有異心也並不算甚麼,最白痴就是那些腦殘竟然要求西方國家制裁自己生活的地方,竟然向一些全球民主自由排名遠遠落後於香港的西方國家爭取民主自由,簡直是國際大笑話,最白痴、最愚笨、最可恥的是某些港人竟然自己帶頭破壞自己的家園,你是其一嗎(請自行對號入座) ?

老美都開始技窮

惡人害賢者,猶仰天而唾,唾不至天,還從己墮,逆風揚塵,塵不至彼,還坌己身。賢不可毀,禍必滅己。

引用:
原帖由 top11 於 2020-8-8 03:35 AM 發表
應該唔會有影響~
否則佢就唔係制裁十二個人而係十二個家族啦~
根據英文原文,直系親屬在限制入境之列

引用:
原帖由 williamsze31 於 2020-8-8 02:02 AM 發表
回港攻讀!
香港大把野學!
😒
學整汽油彈?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]