• 瀏覽: 1,197
  • 回覆: 31
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-7 11:08 PM 發表
【Now新聞台】美國國務卿蓬佩奧表示,將擴大「潔淨網絡」計劃的方案,包括禁止中國的應用程式和終止四間中國電訊商的營運牌照。中國外交部批評美國的做法沒有事實根據,是濫用國家力量,打壓中國高科技企業。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/2020-08-06-18-48-31FdSwyYX0.jpg

赤共話人濫用國家力量打硬?:fst_0 ...
你冇聽錯,只是聽不到。狗只會食屎同聽主人的話。

痙攣仔俾人block撚完又返嚟啦!咁似d狗俾主人遺棄後跑返屋企嘅?

打擊騰訊先好笑

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-7 11:08 PM 發表
【Now新聞台】美國國務卿蓬佩奧表示,將擴大「潔淨網絡」計劃的方案,包括禁止中國的應用程式和終止四間中國電訊商的營運牌照。中國外交部批評美國的做法沒有事實根據,是濫用國家力量,打壓中國高科技企業。

赤共話人濫用國家力量打硬?:fst_0 ...
冇聽錯,中國政府又冇講錯。
中國以前對美國科技企業進入中國市場立下規則,句括要同中國企業合作及伺服器必須設在中國境內等。只要美國科技企業依從呢啲規則,就可以進入中國市場。美國科技企業係有權利選擇。
而家美國就係將已進入美國市場嘅中國科技企業全部趕出美國。中國科技企業喺美國係冇權利選擇。

香港係中國固有領土主權,
立國安法是必然的事。
佬尾唔何以不成認,
佬尾為了蝕抵了顏色革命,
反面無情,換取新選票,
不斷攻擊中國,
中國可以低調處理,
半年後,新任總統,要重開國際金融,
到時條件來了。
毀壞好容易,重建就好難!

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-8 09:49 AM 發表

人地用國家力量打壓你
你乖乖賣盤咪得囉
當美國需要人力開拓土地,種植棉花時,英美合作掠奪非洲人力資源;
當石油成為世界主要能源時,美國就掠奪中東石油;
當互訊息科技會成為新工業革命時,美國就打壓、掠奪其他國家嘅訊息科技果實。
英美兩個民主大國讓人認清楚,所謂嘅民主、人權、自由價值觀,背後就係誰大誰惡誰正確。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-8 06:05 PM 發表

誰大誰惡誰正確係赤共
美帝係帶領非洲人中東人發展
佢地鐘意繼續喺非洲中東冇褲著玩泥沙請便
就好似赤共咁,發展了技術就完全唔感恩 ...
你好有優秀潛質做擦鞋仔

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-8 06:05 PM 發表

誰大誰惡誰正確係赤共
美帝係帶領非洲人中東人發展
佢地鐘意繼續喺非洲中東冇褲著玩泥沙請便
就好似赤共咁,發展了技術就完全唔感恩 ...
支持你去利比亞、伊拉克、伊朗同去美國對住黑人講,美國令你哋內戰,占你哋嘅油田、及將黑人押到美國做奴隸係為佢哋好。

沒事兒

支那講到自己咁強大講到美國咁弱雞..

美國何德何能打壓到支那呢 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]