• 瀏覽: 1,214
  • 回覆: 18
+3
美國總統特朗普早前簽署《香港自治法案》並頒佈行政命令,取消對港特殊待遇及制裁損害香港自治的中港官員。《彭博》引述消息指,特朗普將會在今日(7日)對中港官員實施制裁,當中包括行政長官林鄭月娥及內地官員。

咁咪封你花園道美領事館

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/508351/彭博引述消息-美國最早今日宣布制裁林鄭月娥及其他內地官員

彭博早前已曾披露,特朗普團隊早已準備好制裁名單,當中包括負責港澳事務的中共中央政治局常委韓正、特首林鄭月娥、警務處處長鄧炳強等。除此之外,由英國上下議院多名國會議員組成的「跨黨派國會香港小組」日前亦建議,針對特首林鄭月娥、警務處處長鄧炳強等侵害人權的高級官員,以《馬格尼茨基法》實施制裁。

林鄭月娥早前被傳媒問到如何回應制裁,表示政府評估認為可以應付,更指如對方使出「核子手段」則會兩敗俱傷。

我覺得瀨屎既會係香港班漢奸囉

制裁呢d野,你唔用就可以兇下人

如果制裁咗囉,咁咪立刻搵9哂班反骨仔囉

魚死網破

尼條耶L好似有家人係美國。
如果制裁名單無佢份
就證實傳言盧一哥係美國臥底。

附件

9afe-iipztfe6463803.jpg(51.18 KB)

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-7 10:15 PM 發表
淋病 : 我並唔嚮往去尾國

誰怕誰
三萬居港美國公民
十一萬在華美國公民
有咁多人質
誰怕誰

提示: 違規內容已被屏蔽
係咪懲罰林鄭唔聽美國佬支笛?
還是話林鄭唔幫拖出賣中國呢?

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-7 22:15 發表
如果制裁名單無佢份
條撚樣中咗美國肺炎冚家鏟

Congratulations!!!

What a joke!

咁勁?即係有咩損失左

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-7 10:15 PM 發表
如果制裁名單無佢份
呢條趴街撓手唔做嘢搏安穩退休累警察同市民,制裁佢就幫香港人出口氣

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-8-7 11:15 PM 發表
咁勁?即係有咩損失左
香港班漢奸走狗大鑊d拎佢哋嚟出氣先

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]