• 瀏覽: 26,767
  • 回覆: 216
  • 追帖: 1
+4
特朗普:我王國下並無與騰訊有生意往來

中國反擊咪攪侵侵國內生意,或在亞洲相關的業務。

金毛豬是傻的,點會知咁多,加埋肥八婆是潑婦,點會知。

其他國家應該都唔敢系尾角投資, 好生意隨時加保護費或者成間搶你.

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-8-7 03:15 PM 發表
騰訊咁多美國業務,唔企硬唔得,特朗普又要禁禁禁,慘囉,美國人冇tiptok玩,又冇game玩,點算?  
仲要無得街,出街要帶口罩,呢啲日子都唔知點過好

蘋果不準裝微訊,中國大陸仲有人會用蘋果手機咩?華為大笑,三星笑呵呵。

條老鬼癲狗咁…

這個癲佬那管得那麼多,最重要是他自己沒有騰訊股份,其他的關人九事。

柒普食L錯藥的后果!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-7 03:36 PM 發表
其實中共可以封WhatsApp, Facebook, Twitter, IG, YouTube etc etc. 只可惜,中共一早就把自己可以用來反制的棋子都封了,這算不算是自決後路!🙄🙄
你幾時交過錢比WhatsApp, Facebook, Twitter?
真正比錢佢地賺嘅唔係用戶

傻人自以為叻人

佢目的只係想攬炒
睇香港已經知

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-8-7 02:56 PM 發表
中美科技戰劇烈升溫,美國總統特朗普簽令,45天後禁止中國程式TikTok及微信母企在美國交易。特朗普向微信出手,不旦意味在美華人可能與中國親友失去聯繫,美國企業也恐怕無法獨善其身。美國傳媒指出,微信母公司騰訊與多家美國科企都有生意往來,而特朗普微信禁令用字卻不清晰。有記者評論直言,特朗普下禁令前,可能根本不知道騰訊在美國有多大生意。

https://static01-proxy.hket.com ...
中國強大靠侵侵,美國滅亡都靠佢。

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-8-7 02:56 PM 發表
中美科技戰劇烈升溫,美國總統特朗普簽令,45天後禁止中國程式TikTok及微信母企在美國交易。特朗普向微信出手,不旦意味在美華人可能與中國親友失去聯繫,美國企業也恐怕無法獨善其身。美國傳媒指出,微信母公司騰訊與多家美國科企都有生意往來,而特朗普微信禁令用字卻不清晰。有記者評論直言,特朗普下禁令前,可能根本不知道騰訊在美國有多大生意。

https://static01-proxy.hket.com ...
trump 會唔會癲到又老屈700威脅老尾安全, 屈佢要賤賣股份退出美國.

引用:
原帖由 kingdolld 於 2020-8-7 05:35 PM 發表
iPhone 唔可以裝微訊,即喺唔使在中國賣電話
iphone 必須安裝好(北斗導航,微訊及HMS)先可以係中國出售

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]