• 瀏覽: 26,777
  • 回覆: 216
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-7 04:11 PM 發表
中國可以禁Facebook禁Google禁IG。

Oops,原來已經禁咗。 😅😅😅
美國號稱世界最自由市場吖嘛
點知原來都係極權

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-8-7 03:43 PM 發表

支持侵侵!
將700股價壓返落50蚊樓下,俾我入貨
I want to buy QQ too

mola mola 要跪啦!

傻侵堅決要離婚,話L知你幾L大呀

引用:
原帖由 Driveffun 於 2020-8-7 03:23 PM 發表
侵侵挑戰幕後金主大佬耐性?
澳門三個牌主已經拍哂枱。
甘乃迪事件會重演嗎?
陳豪下張單係邊位?
先來個下馬威,叫人將佢個女老強!

華為 HMS 正式成為 國民平台 , 華為: 多謝 侵侵

美國 市場 有可能 出現 大量民眾 翻牆  , 東西對調開展中  

魔改 中國手機 可於美國使用 由市場 帶動 !  昔日 IPHONE 初代 在香港 也是如此

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-7 03:36 PM 發表
美國國務卿宣佈針對中國的「清網」行動後,今天特朗普拋出真正震撼彈:簽署行政命令,禁止美國企業、個人和資金,與微信及其母公司騰訊控股有限公司進行交易。與此同時,相信也會要求微信從美國下架。這是真正的世界科技大戰,從國際關係角度,中國可以怎樣反制? ...
使鬼反制咩?美國在傻侵領導下會自爆

唔大禁黎做乜?
你都SHORT SHORT地

引用:
原帖由 白雲2014 於 2020-8-7 05:08 PM 發表
華為 HMS 正式成為 國民平台 , 華為: 多謝 侵侵

美國 市場 有可能 出現 大量民眾 翻牆  , 東西對調開展中  

魔改 中國手機 可於美國使用 由市場 帶動 !  昔日 IPHONE 初代 在香港 也是如此 ...
之前傳國產機已經做晒鴻蒙測試
好想睇國產機預裝晒 Tiktok 最強組合

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-8-7 02:56 PM 發表
中美科技戰劇烈升溫,美國總統特朗普簽令,45天後禁止中國程式TikTok及微信母企在美國交易。特朗普向微信出手,不旦意味在美華人可能與中國親友失去聯繫,美國企業也恐怕無法獨善其身。美國傳媒指出,微信母公司騰訊與多家美國科企都有生意往來,而特朗普微信禁令用字卻不清晰。有記者評論直言,特朗普下禁令前,可能根本不知道騰訊在美國有多大生意。

https://static01-proxy.hket.com ...
呀柒兩普係生意佬,點會唔清楚騰訊在尾業務?跟本先恐嚇,再用平價收購,知道唔成事再揾報屎佬吹個落台階

唔可以用真槍實彈爭連任咁唯有用嘴砲來爭連任囉

引用:
原帖由 hkfc002 於 2020-8-7 03:22 PM 發表

所以點可以唔支持佢連任

絕對支持、根本就搞死美國自己!

幾時禁埋在華 Trump氏企業?

iPhone 唔可以裝微訊,即喺唔使在中國賣電話

引用:
原帖由 Driveffun 於 2020-8-7 03:23 PM 發表
侵侵挑戰幕後金主大佬耐性?
澳門三個牌主已經拍哂枱。
甘乃迪事件會重演嗎?
陳豪下張單係邊位?
係正火口位既一定係永利, 金沙都震震地
睇泥永利今次想續牌都幾難

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]