• 瀏覽: 28,863
  • 回覆: 367
  • 追帖: 3
+14
想問專家數據從那兒來的,有無資料來源

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-7 01:22 PM 發表

內地「核酸檢測支援隊」曾批香港慣用的深喉唾液檢測「太粗糙」,指需改為咽喉拭子取樣,雖然醫管局及衞生防護中心均先後力撐深喉唾液檢測較方便及準確度一樣高,但民政事務總署今起改以咽喉拭子取樣,為黃大仙、觀塘、屯門、油尖旺4區的8.6萬名居民做社區檢測。惟港大感染及傳染病中心總監何栢良及中大呼吸系統科講座教授許樹昌,均對咽喉拭子取樣的樣本質素有憂慮。

港大感染及傳染病中心總監何栢良今接受電台訪問時 ...
支持何醫生禁全日堂食

引入大陸醫護只是林奠妹仔擦鞋而已

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-7 01:28 PM 發表
(只屬個人意見)我本人一定相信及支持香港醫護
同意,支持香港醫護繼續罷工要求封關

有咩證據支持?
何許兩人日日出來抽水
又無科學證據, 又五做研究
尤其許係大學教授
但佢出來講d 野同一般街坊無異
到底佢正職做咩?

深喉唾液測試呈假陰性高達31% 中大指鼻咽拭子較準確
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0806_00822_001.html

香港專家凡「中」有關的事必有憂慮 🤔
世界各地向中方採購大量醫療設備檢測物資 請求中國專家組支援交流防疫經驗 所謂的香港醫療專家高傲短視別人醫療經驗成果 自曝其短🤔

引用:
原帖由 testfriend 於 2020-8-7 01:26 PM 發表
想問專家數據從那兒來的,有無資料來源
如果由美國醫生講,古惑良一定贊

引用:
原帖由 67中國 於 2020-8-7 01:30 PM 發表
引入大陸醫護只是林奠妹仔擦鞋而已
咁之前歐洲國家點計

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2020-8-7 01:53 PM 發表

如果由美國醫生講,古惑良一定贊成
其實我唔肯定佢講嘅啱唔啱,但專家數據應該有來源有基數,唔係隨口講個數字,我同你就可以,因為唔係專家

香港專家

相信祖國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]