• 瀏覽: 7,333
  • 回覆: 143
+3
引用:
原帖由 食電子煙 於 2020-8-7 01:43 PM 發表
大把醫院近民居啦,駛唔駛拆晒佢
瑪麗,養和,QEH,附近好多豪宅

死蠢,自招麻煩,貨車掛橫額實驗室援港物資,這是香港,不是是內地,內地各省支援就話掛橫額話你知我係邊個省來的,在香港掛橫額,自暴行蹤比反政府的區議會知,點會無人示威。

引用:
原帖由 GCQB 於 2020-8-7 02:47 PM 發表
疫程一家大細重去跑步踩滑板吹海風?
講真,室內醫院,病人唔可以出嚟,就算係附近行有乜好驚
同座鄰居有人確診你仲驚

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-7 01:05 PM 發表

知少少扮代表,你唔係住西營盤就出少句聲啦!你知唔知中山紀念公園附近有一條中西區海濱長廊,每逢假期,一家大細嘅人都走去嗰度玩,跑步又有、踩滑板車又有、去吹海風又有、釣魚又有,你仲夠膽講離居民好遠,你未去過,就去一次睇下個環境係點啦!

利申:我住西營盤半山,所以我好清楚 ...
你明知呢排疫情嚴重,又知嗰到係檢測中心,咁仲行過去?係咪暫時唔去嗰度會世界末日?嗰度已經係二百米內我民居,又對住大海,隔離泳池又無開,仲想點?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-7 02:00 PM 發表

又一個自私嘅人,唔係喺自己屋企嗰區或者附近,梗係講得輕鬆啦!仲有呀!你冇睇新聞咩!好似話係非強制檢驗喎!
咁如果係你棟樓有人感染,係咪要毀滅咗楝樓佢?
自私人話人自私🤣🤣🤣

引用:
原帖由 無盡真空的結他 於 2020-8-7 02:14 PM 發表

原來你心中,休閒娛樂重要過防疫。西半山唔啱你住,青山啦。
青山都唔啱,對面係屯門醫院,住喜靈洲或都伶丁島啦!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 god 於 2020-8-7 02:58 PM 發表

你明知呢排疫情嚴重,又知嗰到係檢測中心,咁仲行過去?係咪暫時唔去嗰度會世界末日?嗰度已經係二百米內我民居,又對住大海,隔離泳池又無開,仲想點? ...
根本佢呢啲係為反而反

引用:
原帖由 unsc 於 2020-8-7 11:25 AM 發表

?20200807110337

政府因應新冠肺炎第三波疫情爆發,導致公營醫療系統快將「爆煲」。有消息指,政府計劃選址大型體育館及度假營,改建成社區治療設施及用作協助檢測用途。

今早(7日)約9時,再有數 ...
DQ佢啦!!

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-7 12:50 PM 發表
為反而反
都唔知點解香港變成咁樣
「教育」的失敗!
應該取消「強迫」教育。
升級試改為公開試,合格才可以升級。
只提供義務教育,給第一次讀該級者。
留級重讀者,得收取「全費」學費。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-7 02:57 PM 發表

講真,室內醫院,病人唔可以出嚟,就算係附近行有乜好驚
同座鄰居有人確診你仲驚
鄰居有你都唔會知!所以冇咩事唔好外出!

引用:
原帖由 unsc 於 2020-8-7 11:25 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200807/photo/bkn-20200807000628532-0807_00822_001_01b.jpg?20200807110337

政府因應新冠肺炎第三波疫情爆發,導致公營醫療系統快將「爆煲」。有消息指,政府計劃選址大型體育館及度假營,改建成社區治療設施及用作協助檢測用途。

今早(7日)約9時,再有數 ...
杏+慘

憂心咪移動囉,五眼都開哂關畀你班仆街黃屍曱甴文宣狗走啦。。。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-7 01:05 PM 發表

知少少扮代表,你唔係住西營盤就出少句聲啦!你知唔知中山紀念公園附近有一條中西區海濱長廊,每逢假期,一家大細嘅人都走去嗰度玩,跑步又有、踩滑板車又有、去吹海風又有、釣魚又有,你仲夠膽講離居民好遠,你未去過,就去一次睇下個環境係點啦!

防疫緊要過釣魚、玩滑板、散步啦!仲有,佢係起檢測中心,唔係醫院!我都係住附近!

不斷造謠煽惑阻止防疫工作 E班政棍黃🐕所作所為良心喪丟🤔種種噁心行徑真正為香港市民謀取福利嗎?????🤔

引用:

咁你想點呀!封關和只係禁中國人入境好唔好? 係咪講中哂呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]