• 瀏覽: 7,340
  • 回覆: 143
+3
引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-7 01:28 PM 發表

你知個度改醫院你仲死去散步?
室內醫院,你行到入去?
你話正式改做醫院危險定係你座樓有人確診危險?
同呢D傻 hi 講道理係冇意思.... 正如上面師兄講出公海驗都一樣有人嘈

對於政棍狀棍嚟講,香港越亂越衰,佢地就越著數

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-7 01:05 PM 發表

知少少扮代表,你唔係住西營盤就出少句聲啦!你知唔知中山紀念公園附近有一條中西區海濱長廊,每逢假期,一家大細嘅人都走去嗰度玩,跑步又有、踩滑板車又有、去吹海風又有、釣魚又有,你仲夠膽講離居民好遠,你未去過,就去一次睇下個環境係點啦!

利申:我住西營盤半山,所以我好清楚 ...
驚咪唔好去嗰度囉,有乜大不了?又唔係唔去會死,去第二度囉

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-7 01:05 PM 發表

知少少扮代表,你唔係住西營盤就出少句聲啦!你知唔知中山紀念公園附近有一條中西區海濱長廊,每逢假期,一家大細嘅人都走去嗰度玩,跑步又有、踩滑板車又有、去吹海風又有、釣魚又有,你仲夠膽講離居民好遠,你未去過,就去一次睇下個環境係點啦!

大把醫院近民居啦,駛唔駛拆晒佢

引用:
原帖由 unsc 於 2020-8-7 11:25 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200807/photo/bkn-20200807000628532-0807_00822_001_01b.jpg?20200807110337

政府因應新冠肺炎第三波疫情爆發,導致公營醫療系統快將「爆煲」。有消息指,政府計劃選址大型體育館及度假營,改建成社區治療設施及用作協助檢測用途。

今早(7日)約9時,再有數 ...
西環黃區議員仲唔出動做show, 等何時?

弱智🐝同班攪炒派區議員又出來柒啦,之後佢地俾警方警告違反"限聚令",位位2000元
而家只是設立檢測中心,並非隔離營,佢地又係度偷換概念

就算變隔離營又點?隔離營附近民居會危險啲嗎?比啲常識好冇?

引用:
原帖由 其他人了 於 2020-8-7 11:57 AM 發表
許九又想去搶手機呀。 正67.
佢唔咁做點贏初選啊?佢唔咁做可能變左第二個黃big暈了。

全民防疫仲話要去吹海風釣魚,咁即係而仲去行山去海灘既要俾like啦,你對唔對得住你班黃醫呀。。。。住西半山你瞓撚醒未

引用:

就算好似你咁講,封撚左佢一年半載唔俾人用,你同你的街坊唔撚會死呀。而家係全港市民嘅問題,咪撚乜撚嘢都反對啦,死曱甴。夠膽就咪撚去驗。😅

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-7 02:00 PM 發表

又一個自私嘅人,唔係喺自己屋企嗰區或者附近,梗係講得輕鬆啦!仲有呀!你冇睇新聞咩!好似話係非強制檢驗喎!
咁駛唔駛拆晒近民居嘅醫院?

引用:

香港大爆發咪多得你呢D人囉, 叫你留係屋企唔好出去, 又話要去玩、跑步、踩滑板車、去吹海風、釣魚, 所以連個檢疫中心都唔起得

而家咩時勢呀, 用下個腦先講野喇

d反對既居民 冇乜常識

引用:

噢, 你既意見是  封左條海濱長廊 佢, 同意!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]