• 瀏覽: 18,221
  • 回覆: 195
+9
引用:
原帖由 bomdhead 於 2020-8-7 06:24 發表
【明報專訊】香港科技大學博士生去年7月入稟小額錢債審裁處,稱警方於6.12集會時無理施放催淚彈襲擊,要求就其精神損傷及侵害個人集會自由索償。代表警方的律政司早前要求審裁處駁回申索,遭審裁官駁回。律政司不服裁決,其後再到高院提出上訴,並在本周一獲批上訴許可。案件昨日提訊,審裁官表示案件須待高院上訴有結果才可繼續,押後案件至11月6日再訊。

https://fs.mingpao.com/pns/20 ...
未來博士有料到,連手勢都好堅定.....5唔使講嘢,1一億賠償.

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-8-7 10:04 AM 發表

你講得太好,了
什麼叫合理咁射,
什麼叫亂9咁射
由曱甴定義嘛
係曱甴心中 唔合佢地意 就係錯
就算係姦淫虜掠 殺人放火 只要係"自己人"都會死撐

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-7 07:31 AM 發表

有公權力應受約束是十分合理
亂鳩咁射又唔認衰 又唔道歉
冚家剷曱甴D磚頭同汽油彈亂9咁掟,有冇道歉同認衰!!??

暴動!發射催淚彈好正常吖!

引用:
原帖由 bomdhead 於 2020-8-7 06:24 AM 發表
【明報專訊】香港科技大學博士生去年7月入稟小額錢債審裁處,稱警方於6.12集會時無理施放催淚彈襲擊,要求就其精神損傷及侵害個人集會自由索償。代表警方的律政司早前要求審裁處駁回申索,遭審裁官駁回。律政司不服裁決,其後再到高院提出上訴,並在本周一獲批上訴許可。案件昨日提訊,審裁官表示案件須待高院上訴有結果才可繼續,押後案件至11月6日再訊。

https://fs.mingpao.com/pns/20 ...
51黃金周 支持中國

引用:
原帖由 cvcv105 於 2020-8-7 08:20 AM 發表

反之普通市民/商戶,可唔可以向黑暴同帶頭果班索償?
問得好不過佢地大多數冇錢窮L一件有撚錢陪咩

博士????

咁判完全無時自己
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-7 07:31 AM 發表

有公權力應受約束是十分合理
亂鳩咁射又唔認衰 又唔道歉
咁啲黃律屍法棍又點計?公權力大同時不受約束,亂鳩咁判完全無視自己責任!

引用:
原帖由 bomdhead 於 2020-8-7 06:29 AM 發表
"代表警方的律政司早前要求審裁處駁回申索,遭審裁官駁回。"

條審裁官黃撚到吖, 完全企喺執法者對立面, 間接鼓勵更多意圖者!
想知係邊位審裁官?

19博屎

已報中國國安,曱甴仆街神憎鬼厭。

國安已點相!仆街曱甴!

附件

Screenshot_2020-08-07-10-57-10-1924142436.png(449.88 KB)

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-8-7 07:45 AM 發表

咁我哋就回顧下612發生乜真。

Watch "【6.12警察被暴徒捅鐡枝、掟磚頭雜物鏡頭 】" on YouTube
https://youtu.be/9GBBnFxr8To
香港磚才

引用:
原帖由 bossini888 於 2020-8-7 08:07 AM 發表
失業漢,個肚攬大到
我都係睇到呢個,哈哈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]