• 瀏覽: 3,592
  • 回覆: 38
呢啲公司應該唔可能出現百年老店,fb呢啲老餅程式,其實年青一代已經唔用,要生存只能不斷創新再創新,美國人創新能力的確有所下降,而中國人的確有後來居上之勢

引用:
原帖由 cyberduct 於 2020-8-7 02:44 AM 發表
不過張一鳴無咁既Guts去告Facebook 啦,睇佢跪低既速度仲快過見到皇上,睇來字節跳動係大陸既前景都好大鑊!
美國人會搵槍指住你全家

引用:
原帖由 cyberduct 於 2020-8-7 02:44 AM 發表
不過張一鳴無咁既Guts去告Facebook 啦,睇佢跪低既速度仲快過見到皇上,睇來字節跳動係大陸既前景都好大鑊!
因為呢啲無咩突破性科技嘅社交媒體。賺錢只賺頭一輪,所以與其同流氓糾纏,不如切割。

所以你話美國咁仆街,TIKTOK唔堅持落去,比人食左都唔會講多謝,真係抵死

真係風水輪流轉,而且比我想象中嚟得快。

引用:
原帖由 hkfc002 於 2020-8-6 11:40 PM 發表
冇呢D 野睇
影片
條片剪得幾好!

糜蟈就是大盜,搶,偷抄乜都做齊

Facebook旗下Instagram
被指抄襲TikTok功能!

唔駛得個講字,Twitter治國,卻要搵買家。

正正式式提出起訴,白紙黑字,一於法庭見。

話時話,可唔可以做瓜Twitter先,等傻侵無得將股市舞高弄低?

引用:
原帖由 upcupcupc 於 2020-8-7 07:20 AM 發表
呢啲公司應該唔可能出現百年老店,fb呢啲老餅程式,其實年青一代已經唔用,要生存只能不斷創新再創新,美國人創新能力的確有所下降,而中國人的確有後來居上之勢 ...
我都好少上FB了. 因為FB已經成為黃人文宣的地方, 已經冇左社交平台的作用.

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-8-7 09:02 AM 發表

嗱俾我呢如果係老翻自主研發技術就告9KLMCH喇
橫掂喪普都要收佢檔咯
但如果人地只係推出大家而家習慣使用嘅服務
咁就唔好嘈喧巴之閉啦~
你大6咪又係乜都抄9晒人~
包括技術 ...
你可能真係唔明咩叫創意.
講到咁易, 點解FB唔上年就推出來等大家 "習慣使用"?

強國學人投訴抄襲,係咪想笑屎我

引用:
原帖由 kakakawai 於 2020-8-7 01:45 AM 發表
黃絲又要扮睇唔到
黃屎話從未聽過有TikTok尼個app

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]