• 瀏覽: 23,775
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2020-8-7 12:42 AM 發表
滅島對支共有咩好處先
炸一個島然後比全世界圍攻?
比你做決策既  死得啦
「全世界圍攻」一直都係曱甴妄想症
事實上連西方都有唔同路數,主力只係得5隻屎眼
而世界並非只有西方10億人,仲有60幾億非西方人口
上個月港區國安法70幾國支持、20幾國反對,反映真正既世界現狀

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-8-6 11:31 PM 發表
武統............
老尾開始玩檯灣牌... 策略上是不可不防的.
當然大家都不希望用上吧..

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-8-7 12:47 AM 發表

到時係用導向火箭加巡航導彈作開路先鋒,特種彈項彈道導彈只會炸x山指揮所!現在大部份中程都已經劍指日韓了!
現在的軍事技術已經去到另外一個境界...........根本唔會派軍隊搶灘....!!
你參考利比亞的戰爭.........伊拉克的戰爭及阿富汗戰爭.........基本開始猛炸......!!
無論是導向還是無導向......24小時全島炸..........炸足三個月......之後宣佈軍事島嶼......封島...!!
北京參考了美國入侵伊拉克及攻打利比亞的戰爭之後..........多少認為派出陸軍根本無必要....!!

不會打日本及南韓..........只會打台灣........問題是仇恨台灣人的情緒還不足夠....!!
你留意一點.........北京一直把台灣弄成神憎鬼厭..........反為台商聰明......一直用友善姿態...!!
要炸台灣奪島.........先要內地人完全對台灣人失望才成...........民心才是重點...!!

觸發啟動戰爭其實不是大陸那方,而是呆灣激進派何時作出低能踏紅線舉動,這才是重點

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-8-6 10:50 PM 發表
夠膽㩒制咩??
D 弱智仔最中意出黎柒

蔡菜子總統搵錢啫,夠西膽真打呀。

引用:
原帖由 59804774 於 2020-8-6 10:43 PM 發表

?20200806213433

解放軍東部戰區部署PCL191 台媒:劍指台灣
08月06日(四) 21:07   

台媒周三(5日)引述加拿大軍事雜誌發布的衞星圖片,指大陸解放軍已在東部戰區部署了 ...
劍指台灣?乜唔係不嬲都有好多飛彈對準台灣咩?

其實呢啲所謂步署,老美人造衛星睇得一清二楚!

台灣同胞又話要殺要剮!美國人又吾中意!日本人又話人日蔻!越南同菲律賓人又話搶你南海!澳洲同紐西蘭又話五眼同盟吾中意!加拿大又話鎖住華為個女吾中意!又同印度打仗吾中意人!英國又話BNO吾中意人啦!連歐盟幫香港講幾句又吾中意!
一係全世界都得罪你哋!一係你哋班五毛思想有問題!

呢個比導彈更犀利,落雨般射向呆蛙

引用:
原帖由 傲奴 於 2020-8-6 11:59 PM 發表
夠令台灣收爹,黃絲安安分分準時返工放工點攪佢地屁都唔夠放,最近仲好似有黃絲嚇到生癌香左,癌症死應該死得幾痛苦,老美純打嘴炮就算好足夠

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-8-7 12:58 AM 發表

劍指台灣?乜唔係不嬲都有好多飛彈對準台灣咩?

其實呢啲所謂步署,老美人造衝衛生睇得一清二楚!
老美啲所謂保台, 中國北斗衛星睇得更清楚.

引用:
原帖由 markodick 於 2020-8-7 12:25 AM 發表

遲早一戰!等咗四十年了!忍唔住,要爆了!
會令你失望,
灣灣一開波就即投降,
好快無戲睇……會好無癮的!

引用:
原帖由 59804774 於 2020-8-6 10:43 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200806/photo/bkn-20200806210748750-0806_00952_001_01b.jpg?20200806213433

解放軍東部戰區部署PCL191 台媒:劍指台灣
08月06日(四) 21:07   

台媒周三(5日)引述加拿大軍事雜誌發布的衞星圖片,指大陸解放軍已在東部戰區部署了 ...
姑勿論事實係真係假
解放軍唔應該動槍動炮
攻佔臺灣奪取話事權
始終臺灣係中華民族

研製咁多軍備
就係用嚟攻打臺灣
好似小題大做
論軍備
臺灣一定唔夠大陸打

大陸自稱文明之師
更加要去保護臺灣
唔好畀特朗普借刀殺人
整頓軍備準備迎戰美國

美國不停挑釁中國
先以貿易戰
後封閉駐美領事館
擺明向中國宣戰啦

唔打美國
唔攞返釣魚台
反而打算攻佔臺灣

正如:老公去包二奶
大婆唔去搵小三算賬
反而返屋企掌摑、
用滕條打孩子們洩憤

係咩邏輯嚟架

既然咁有實力
應該攞返釣魚台
統一領土完整

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-8-7 00:35 發表

北京一出手都無可能會留到手...........在現在的部署來說........基本毀滅台灣為大前提.....!!
無得留........基本唔會上島.......在外圍狂炸...........一來處理大量台灣民眾手尾長...!!
一不做二不休..........直接拆了再起更省時間..........畢竟現在台灣太多人反.......!!
殺了一了百了.........美國來支援 ...
阿Q精神!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]