• 瀏覽: 20,833
  • 回覆: 242
  • 追帖: 2
學校會出學生證,圖書證。   記者証搵記協。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
班垃圾想叫學校做偽證?坐多十碌

回覆 引用 TOP

點解吾早D向記協申請一張,幾十蚊咋
引用:
原帖由 eos888 於 2020-8-6 08:52 PM 發表

上月21日為元朗白衣人襲擊事件一周年,當晚有多名網媒及學生記者到YOHO MALL採訪時被票控違反限聚令,包括2名香港科技大學學生會編輯委員會記者。其後,科大編委會曾要求校方發出新聞工作證明,以助學生記者上庭抗辯,但被拒絕,科大編委會對校方回應感到遺憾及感寒心。科大則表示,從香港記者協會、警方、及其他院校瞭解所得的資料和意見,認為學校無權發出有關新聞工作性質的證明文件。

...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bambi1 於 2020-8-6 09:01 PM 發表

明明係扮記者,衰咗被拉後先叫校方發記者證,以使用假證據出庭抗辯。校方無咁蠢,想一齊犯法咩。
香港記者協會一早講明,要有佢地發出嘅證件,仲要有主要收入來源自新聞機構,先算係記者。呢班白痴只係學畜牲,不是記者囉。 ...
要求校方發出新聞工作證明,以助學生記者上庭抗辯.....
事後製造證據, 是否防礙司法公正????

Those anti-China, white-wannabe, white-worshipping HKies should leave HK IMMEDIATELY.

回覆 引用 TOP

學生會班廢物真係智障,唔係扮....

b

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eos888 於 2020-8-6 08:52 PM 發表

上月21日為元朗白衣人襲擊事件一周年,當晚有多名網媒及學生記者到YOHO MALL採訪時被票控違反限聚令,包括2名香港科技大學學生會編輯委員會記者。其後,科大編委會曾要求校方發出新聞工作證明,以助學生記者上庭抗辯,但被拒絕,科大編委會對校方回應感到遺憾及感寒心。科大則表示,從香港記者協會、警方、及其他院校瞭解所得的資料和意見,認為學校無權發出有關新聞工作性質的證明文件。

...
全港掃黃!😡😡😡

回覆 引用 TOP

去垃圾回收啦!

回覆 引用 TOP

引用:

...
攪個學生會,揸個相機就話自己係妓者,去含L啦!學畜!

大學生同小學雞無乜分別.
小朋友都知驚唔敢做,大學生,有時重蠢L過豬

回覆 引用 TOP

班曱甴又要做野啦

回覆 引用 TOP

世界將我包圍....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-8-6 08:58 PM 發表

又要換校長。

學生唔鐘意誠實嘅校長嫁!道歉+講大話果d可以繼續做。
裝修🤔🤔

回覆 引用 TOP

不論你地點講都好,上到庭辯護法官自有分數
所以就算係罰錢都要死都唔認

我們發現自己處於一個隱隱約約而有敵意的世界中,
不選擇亦是一種選擇.

回覆 引用 TOP

除咗事後補發證明,懷疑有可能涉及妨礙「私髪」公正之外;搵「大鶴」發「妓者」證明都得,唔係啩?

咁以後唔使「妓脅」發啦?

回覆 引用 TOP

2000蛟同你摶???
香港大學生喎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]