• 瀏覽: 5,367
  • 回覆: 100
+2
引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-7 03:31 PM 發表

方國珊都叫係民主派
你今日第一次翻墻來香討?

做得議員都叫政客
你想政客唔搞政治...去做實事?
你係咪天真咗D?

建制保皇奴才係民主毫無建樹
係政治上毫無作為..只能跟獨裁者支指揮棍起舞。
所以建制奴才就吹風話自己係做實事
一眾無腦奴才就比佢地洗腦
跟住佢地後面講做實事好
真係白痴....做實事係公務員責任,唔係政客的責任。 ...
傻仔,到呢一刻都仲未認清楚形勢,以為仲可以靠呢啲小丑技倆脅迫政府脅迫中央?訓醒未呀你?

有本事嘅就全部辭職,放棄高薪厚祿,然後睇住中央安排其他人取而代之。就算你想質疑認受性,但只要中央釋法你哋都係等收皮。最重要一點,總有泛民議員唔想辭職,唔想搞到毫無轉彎餘地。呢個唔單止係利益問題,仲係成個黨嘅前途問題。我死都唔信泛民夠膽總辭,阿爺已經豁出去,你睇得穿阿爺底牌咩?

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-7 06:46 AM 發表

唔明老譚仲日日想犯民入議會做咩?為何咁熱心?似乎奸奸地。
根本基本法講明做4年,冇可能釋法將個4字改5字,點講都講唔通。
看守議會,根本就係在獎勵犯民及更生釋囚,再原班延任一年,都係一樣一事無成,而且史無前例,最理想係完,就完咗佢,唔好拖泥帶水,婆婆媽媽,成立臨立會,反正又唔係未試過,老譚成日囉囉嗦嗦咁,咁想犯民做多年,到底想點? ...
等我解釋你聽.....有泛民係"垃圾會"成少數派對獨裁者的好處
1) 增加"垃圾會"的認受性...因為泛民代表六成香港人民意
2) 如果獨裁者有些政策唔想推行但又不方便公閞反對..就可以將佢推比反對派。
  就如現在社會上的好多問題及矛盾....所有藍絲都當係反對派的責任
  但如果有腦都想到....中共連<國安法>係附件三硬塞比香港人都做得出
  中共係香港還有什麼利好港人的政策會做不到。
97 年到現在....香港的管治權一直都係中共手中...反對派一直都係少數派。
大家都知...權力越大...責任越大。
所以奉勸所有的藍絲用腦想一想.....香港的今時今日到底係反對派的責任定係當權者的責任。

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-8-7 03:51 PM 發表

傻仔,到呢一刻都仲未認清楚形勢,以為仲可以靠呢啲小丑技倆脅迫政府脅迫中央?訓醒未呀你?

有本事嘅就全部辭職,放棄高薪厚祿,然後睇住中央安排其他人取而代之。就算你想質疑認受性,但只要中央釋法你哋都係等收皮。最重要一點,總有泛民議員唔想辭職,唔想搞到毫無轉彎餘地。呢個唔單止係利益問題,仲係成個黨嘅前途問題。我死都唔信泛民夠膽總辭,阿爺已經豁出去,你睇得穿阿爺底牌咩? ...
香港人一早講要攬炒...你瞓醒未?
泛民都係人.....可能會有人係利益面前跪低都不出奇
但呢個"垃圾會"正好比香港人當照妖鏡用
睇下邊個係自稱民主鬥士的奴才。
我相信香港人係以後的選舉都唔會再選佢。

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-6 08:32 PM 發表
【Now新聞台】全國人大常委譚耀宗出席本台節目《大鳴大放》指,預料人大常委會將會處理立法會一年「真空期」問題,包括考慮延長現屆議員的方法。他稱民主派如果全面拒絕加入,會失去大量資源,又認為可考慮後備方案,委任前立法會議員加入。  ...

來緊呢個由獨裁者操控的議會一定係"垃圾會"
呢個議會係獨裁者剝奪香港人的權利而作出來的
呢個議會係對香港人的侮辱,係對人權的侮辱。
邊個香港人加入...邊 ...
一日合同未簽, 唔入仲好, 自已放棄, 直接唔使出糧, 有空缺搵再前任吧!

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-7 03:17 PM 發表

就如奴才大國獨裁者主道
"人代"的奴才負責舉手同意
奴才唔準多爹、唔會多爹。
5000 年奴性文化的強國奴才就最聽話
這些強國奴才不單自己做慣奴才...仲要將奴才文化帶到全世界。 ...
唔夠你大陰帝國勁.一句陰皇制誥.便可命令班垃圾會食蕉.邊個反對西環白屋侍候仲要冇媒體夠膽出聲.免得人間蒸發真係勁中之勁

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-7 04:05 PM 發表

香港人一早講要攬炒...你瞓醒未?
泛民都係人.....可能會有人係利益面前跪低都不出奇
但呢個"垃圾會"正好比香港人當照妖鏡用
睇下邊個係自稱民主鬥士的奴才。
我相信香港人係以後的選舉都唔會再選佢。 ...
香港人要攬炒?呢句係咪笑話黎?國安法已經係一面照妖鏡,睇到你班鬼怪個衰樣。憑你班垃圾就想學人攬炒?發下夢就得

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2020-8-7 04:08 PM 發表

一日合同未簽, 唔入仲好, 自已放棄, 直接唔使出糧, 有空缺搵再前任吧!
獨裁者的"垃圾會"當然搵垃圾去做
有空缺就搵垃圾去做吧...無論係前幾屇的垃圾
總之去做的一定係垃圾無論佢之前係咪自稱民主鬥士。

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-7 04:13 PM 發表

獨裁者的"垃圾會"當然搵垃圾去做
有空缺就搵垃圾去做吧...無論係前幾屇的垃圾
總之去做的一定係垃圾無論佢之前係咪自稱民主鬥士。 ...
同意, 垃圾會根本就係垃圾,
民主黨千祈唔好再入去做, 如果有一個入去做, 果個肯定係假黃絲, 手足要招待呢種話唔做又做, 垃圾之中既垃圾!

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2020-8-7 04:18 PM 發表

同意, 垃圾會根本就係垃圾,
民主黨千祈唔好再入去做, 如果有一個入去做, 果個肯定係假黃絲, 手足要招待呢種話唔做又做, 垃圾之中既垃圾!
無錯...我之前都有講過希望香港人警惕民主黨
留意呢個黨係咪言行一致
如果佢地個黨同獨裁者勾結
香港人唔應該再將選票投比佢地。

反對派就梗係乜L都反對架啦,反對犯法架搵鬼做咩

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-7 03:19 PM 發表

無錯...香港係香港人的香港
你唔使咁好口....
我係個有外國護照及香港永久居民生份證嘅香港人,吹咩?!

引用:
原帖由 Geld2020 於 2020-8-7 04:38 PM 發表

我係個有外國護照及香港永久居民生份證嘅香港人,吹咩?!
你講係就係啦.....唔使吹嘅
有那個翻墻來鄉土的.........

你要博衰嘅唔阻你

D 強國奴才真係笑死人 
一方面講自己係自豪的中國人
一方面又強調自己有外國護照
思覺失調要到什麼程度先有有呢種幻覺?

咪傻啦年薪咁高點會唔入呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]