• 瀏覽: 5,374
  • 回覆: 100
+2
引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-6 09:44 PM 發表
議會應該係莊嚴及神聖的地方
議會之所以莊嚴及神聖係因為裡面的議員都係經過人民用公平公正的方法選出來的
裡面的議員代表的是全體的民意、全體人民的意志。
現在獨裁者透過佢地用卑鄙方法得來的權力剝奪香港人的選舉權
然後獨裁者再指派一批奴才進入議會
呢個議會就變成一個污穢及卑鄙的議會
一個侮辱香港民主、人權、侮辱香港人的議會
任何帶有正義感的人都不應該加入呢個污穢的議會 ...
莊你屎忽咩.你自己都叫垃圾會何來莊嚴日日9叫拉布掟垃圾以後全部行政主導唔准多爹學番大陰帝國D招數

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-8-6 10:52 PM 發表

做喪家犬都在所不計??
個個月十皮又可吊高D官幾威吖

犯民唔入唔係好入好事咩,怕失去犯民,無得甩鍋

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-6 08:32 PM 發表
【Now新聞台】全國人大常委譚耀宗出席本台節目《大鳴大放》指,預料人大常委會將會處理立法會一年「真空期」問題,包括考慮延長現屆議員的方法。他稱民主派如果全面拒絕加入,會失去大量資源,又認為可考慮後備方案,委任前立法會議員加入。  ...

來緊呢個由獨裁者操控的議會一定係"垃圾會"
呢個議會係獨裁者剝奪香港人的權利而作出來的
呢個議會係對香港人的侮辱,係對人權的侮辱。
邊個香港人加入...邊 ...
民主派啲漢奸扮乜L嘢!笑死人啦,拒入立法會?呃政府錢搞破壞最L叻!

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-8-7 08:28 AM 發表

個個月十皮又可吊高D官幾威吖
你以為仲有呢支歌仔唱?!

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-6 08:32 PM 發表
【Now新聞台】全國人大常委譚耀宗出席本台節目《大鳴大放》指,預料人大常委會將會處理立法會一年「真空期」問題,包括考慮延長現屆議員的方法。他稱民主派如果全面拒絕加入,會失去大量資源,又認為可考慮後備方案,委任前立法會議員加入。  ...

吹咩?香港係阿爺嘅

根本都爛晒啦,仲有乜所謂

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-6 08:55 PM 發表
呢條靠出賣香港人利益上位的奴才之前好兇要DQ泛民冇得留任
現在驚泛民冇人入去同佢地一樣當奴才那
香港人一定要堅持.........垃圾會係留比垃圾的。 ...
我係香港人, 我堅持DQ晒泛民班垃圾

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-8-6 10:52 PM 發表

做喪家犬都在所不計??
泛民仲未主動放棄,都唔洗畫出腸啦!

我肯定傳統泛民唔會夠膽總辭。其實而家嘅形勢已經好明朗,中央俾多次機會現任泛民議員,如果佢哋唔再踩紅線就可以繼續玩。如果佢哋係要驚無左年輕人選票而被黑暴曱甴班素人牽住走搞對抗,中央絕對會DQ晒所有人。民主派入面不乏地區工作做得好但無後台入唔到立法會嘅人,方國珊就係一個好好嘅例子,呢啲做實事多過搞政治嘅人絕對可取代激進民主派

曱甴咪係民主獨裁既表表者

引用:

黎緊一年無哂犯人議員, 施政一定順利好多, 利民的經濟措施也得通過, 香港市民之福

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-6 08:55 PM 發表
呢條靠出賣香港人利益上位的奴才之前好兇要DQ泛民冇得留任 
現在驚泛民冇人入去同佢地一樣當奴才那 
香港人一定要堅持.........垃圾會係留比垃圾的。 ...
黑犯民一直禍害正常真香港人
一直致力利用偽港人破壞香港一切
比美國肺炎更傷害香港

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-8-7 08:14 AM 發表

至少你條垃圾中嘅垃圾冇份人地月月袋十皮.好恨呢?
笑了

香討好多師兄都認同殖民奴才連垃圾都不如

係就好啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]