• 瀏覽: 12,353
  • 回覆: 218
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:19 PM 發表

政府早前避開公開招標程序,直接公布已邀請3間私營化驗所為高風險群組檢測樣本,若按政府昨晚(5日)發稿公布每份樣本檢測收費

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200806/photo/bkn-20200806132756711-0806_00822_001_01b.jpg?20200806141339

疫情初,口罩不足,777按正常公開招標程序買口罩,立刻被🤬 ...
dklm班人為鬧而鬧
等得招標來,香港就唔會有過千確診啦! —— 因為都未招標到化驗室,無人化驗,咪無人確診囉! 自由大國侵侵都係咁講之嘛!

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 04:12 PM 發表

自黑暴之後,有班人政治上腦,有被害妄想病!
最慘佢地都心知肚明香港是中國的地方,但又賴死唔走😅

蔡堅黃畜話要政府每人貼3千幫襯黑醫護?
想得真美!
曱甴想播毒,殺人,檢測一條龍服務?

附件

Screenshot_20200730_172546_com.android.gallery3d.jpg(113.33 KB)

2020-8-6 04:19 PM

Screenshot_20200730_174539_com.whatsapp.jpg(109.31 KB)

Screenshot_20200730_172519_com.huawei.browser.jpg(111.31 KB)

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2020-8-6 04:12 PM 發表

政府只係提供多一個途徑比市民選擇.
有錢或唔信政府既, 咪比貴少少搵私人驗囉!
比唔起錢或信政府既, 咪可以搵政府幫驗.

不過醫護為咗二百幾億利益, 就罔顧市民利益 ...
香港醫生從來都是向錢看; eg 95年醫生公會除消「英聯邦醫生免試執業」,造成醫生供應不足,推高薪金,達到部份醫生成「星球人 (每星期賺一百萬)」😡

回覆 引用 TOP

都估到...........又保送香港人交稅血汗錢上去? 隋時又中國X築再天價起隔離營?

回覆 引用 TOP

而家香港既醫療體系先係黑箱作業...

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:19 PM 發表

政府早前避開公開招標程序,直接公布已邀請3間私營化驗所為高風險群組檢測樣本,若按政府昨晚(5日)發稿公布每份樣本檢測收費

?20200806141339

疫情初,口罩不足,777按正常公開招標程序買口罩,立刻被🤬 ...
唔滿意就自行離開香港永遠唔好返嚟,否則唔排除會私了全港所有曱甴。

回覆 引用 TOP

黑箱做到要求,又快又平又好,有咩問題?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:21 PM 發表

疫情初,口罩不足,777按正常公開招標程序買口罩,立刻被🤬🤬🤬🤬,說777應主動同廠搶貨,今天,檢測不足,777不公開招標又被🤬🤬🤬🤬,說777黑箱作業,扣上利益輸送!

這便是現今的香港人,任何事情都送過負評先,鬧完再算。。。。

弱勢政府做/吾做任何事都錯 🤭 ...
專家講嘢,政府唔做,又話唔見棺材唔流眼淚,做,又話香港人做錯啲乜嘢事,依家係兩幫人對政府左右發聲,做唔做都係錯

就係吾柒益黃色經濟圈
醫管局用外國試劑$600
大陸就幾拾
邊個黑箱作業

有時睇到呢D新聞真係好嬲,但係我地理性既人,只係嚮香討鬧,又有何用?我想有人代表我地發聲!講出我地既心聲!唔好淨係得班盲反講!

支持警察嚴正執法!
引用:
原帖由 坐飛機走先 於 2020-8-6 04:23 PM 發表

就係吾柒益黃色經濟圈
醫管局用外國試劑$600
大陸就幾拾
邊個黑箱作業
必須剷除既得利益黑醫護!

回覆 引用 TOP

唔盡快搵出所有患者,終止社區傳播鏈,經濟損失數以百億計,唔好乜都反

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:36 PM 發表

不少人仍支持蔡堅的「特首論」,根本不知他是帶住醫生光環的sale佬🤭
講真,冇著數落袋,又點會支持政府使呢一筆錢

回覆 引用 TOP

比豬條L樣不要驗
驗咗實中
dklm

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]