• 瀏覽: 13,821
  • 回覆: 218
  • 追帖: 1
+12
私家醫院話應該政府每名市民派3000醫療卷俾佢地賺,咁先叫公平,D仆街有錢醫生真係唔怕落地獄

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-8-6 03:30 PM 發表
政府打爛醫生白色巨塔抵比人小喇,225億同1.5億比蚊比同牛比
激死班黑醫護。
仲開埋個頭,以後輸入醫護黎香港添呀。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-8-6 03:28 PM 發表
1.5億元就話黑箱作業, 咁醫生會蔡堅建議225億去益私人機構又係乜?

肥到咁, 唔怪之得反大陸啦
1.5億 / 225億..........0.6%

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:44 PM 發表

蔡堅醫生被人搶了筆大生意,會吾會就此算數,買定🍺🍻🥜🥜🥜睇戲🤩🤩
仲爆左單香港檢完上到深圳檢係中左招添。佢呢筆生意冇架啦。激死佢

有人以為檢測是自動化,強國派來的技術員只是來採樣本!

若只是採樣本,找香港聖約翰救傷隊隊員培訓下便行,香港測試早已speed up🤭

香港有一部分人就是政治上腦,無理取鬧😏

引用:
原帖由 ff88 於 2020-8-6 03:57 PM 發表

俾私院2-3千蚊一次就叫利益輸送。
呢d叫慳錢呀。
比蔡堅提議的私院,分了餅仔,自然無投訴🤭

有醫護界開到成3000蚊單價出黎、果D就真係黑箱作業囉!!!!

係囉,什麼都黑箱作業咯!

乜𨳍都話黑箱

急需口罩時招標又屌.
急需做檢測時唔招標又屌.

真係唔撚駛理呢群戇鳩.

又係沒腦諗,人地專業測試。點解不眼紅口罩消毒酒精公司。

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 04:04 PM 發表

比蔡堅提議的私院,分了餅仔,自然無投訴🤭
發疫難財。黑衣護果然無人性。

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:19 PM 發表
政府早前避開公開招標程序,直接公布已邀請3間私營化驗所為高風險群組檢測樣本,若按政府昨晚(5日)發稿公布每份樣本檢測收費

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200806/photo/bkn-20200806132756711-0806_00822_001_01b.jpg?20200806141339

疫情初,口罩不足,777按正常公開招標程序買口罩,立刻被🤬 ...
我寧願黑箱作業,就每人2百,你錢多,比2千私院賺

dllm 你地醫護界想奪改府225億檢測費,中飽私囊,吾益外人 ,如果得逞,再揾借口威脅政府要比多d,否則罷工救港,第三者已看穿哂,佢地仲吾做番自已本份,一定手起刀落揾攪手制旗。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]