• 瀏覽: 13,879
  • 回覆: 218
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:19 PM 發表
疫情初,口罩不足,777按正常公開招標程序買口罩,立刻被🤬🤬🤬🤬,說777應主動同廠搶貨,今天,檢測不足,777不公開招標又被🤬🤬🤬🤬,說777黑箱作業,扣上利益輸送!
口罩招標時好似話只用普通價格招,當時口罩市價已抄高,當然係無好結果
與這次檢測情況不同,不能混為一談
若這些檢測中心背景優良,有人要乘機發圍都唔係易事
而且樓主所指的不當,易令人誤會
我相信就算有人黑箱作業都唔會係777,而係佢低下嘅人

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-6 10:38 PM 發表

口罩招標時好似話只用普通價格招,當時口罩市價已抄高,當然係無好結果
與這次檢測情況不同,不能混為一談
若這些檢測中心背景優良,有人要乘機發圍都唔係易事
而且樓主所指的不當,易令人誤會
我相信就算有人黑箱作業都唔會係777,而係佢低下嘅人 ...
政府招標,不存在「普通價格招」,只要符合specification,價低者得,但因政府招標評標需時太久,當時口罩太搶手,知你有貨,買家帶現金來商討,故無必要同政府慢慢玩,測試亦一樣 🤭

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-8-6 05:49 PM 發表

無錯,仲要係可以做到好快有結果,唔好似現在咁,要等好耐先至有結果。
香港自己做唔惦,但就死都要霸住嚟做,人地幫忙又話人黑箱作業,利益輸送,香港就係俾呢啲西方嘅政治制度害死。
老實講,現在嘅香港真係寧願直接由大陸管好過,基本法,一國兩制呢啲嘢,真係唔要好過要。
香港就係搞咁多政治,完全連民生一啲都搞唔好。政棍搞到香港民生越來越差,就只係識得將責任歸咎於政府,其實最大責任就係呢啲盲反嘅政棍。
在我黎講 我係覺得所有野都係要制度化
但都要睇情況
所以我一直都討厭反對派
成日為反對而反對

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 15:27 發表

貴,無所謂,但結果有眼睇,香港私家都做吾切!
x2 有版你睇
https://www.youtube.com/watch?v=UwZ__NT7JcU&t=855s

3000一個給黑醫護,就沒人吵了。一群白痴仔

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:33 PM 發表
越來越不明,不少人真的「政治上腦」,見到「中」字必反,完全無想過件事對整體香港人是好是壞!

若對「中」字真的,不問是非曲直,都由心底恨出來,何不移民令自已開心點。 ...
移民外國更不會令牠們開心....
因為在外國,外國人更會標籤牠們是中國人(不論是正面或負面),
遇到正面...認係中國人都嚟唔切....,遇到負面的話班XX就......

香港政府,
無法無天,
假借疫情,
利益輸送。

冇錢分嘈下都正常

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-8-6 03:30 PM 發表
政府打爛醫生白色巨塔抵比人小喇,225億同1.5億比蚊比同牛比
https://youtu.be/UL7rxNQWeuo

1.5億好多咩,貪你幾千萬?

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-6 03:19 PM 發表
政府早前避開公開招標程序,直接公布已邀請3間私營化驗所為高風險群組檢測樣本,若按政府昨晚(5日)發稿公布每份樣本檢測收費

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200806/photo/bkn-20200806132756711-0806_00822_001_01b.jpg?20200806141339

疫情初,口罩不足,777按正常公開招標程序買口罩,立刻被🤬 ...
1.5億就鬼殺咁嘈
提出225億時又唔見有人嘈

香港人特別中意怨世界各地嘅名人

香港冇咁大間同人手做,唔揾其他支援,咁請問可以點做?

引用:
原帖由 acer2014 於 2020-8-7 07:02 AM 發表

移民外國更不會令牠們開心....
因為在外國,外國人更會標籤牠們是中國人(不論是正面或負面),
遇到正面...認係中國人都嚟唔切....,遇到負面的話班XX就...... ...
即是,有着數立刻認做中國人,無着數就。。。。。🤭

引用:
原帖由 1980720 於 2020-8-7 08:34 AM 發表

1.5億就鬼殺咁嘈
提出225億時又唔見有人嘈
225億有多人分💰,入到口的肉無了,你嘈吾嘈?🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]