• 瀏覽: 2,919
  • 回覆: 37
引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-7 02:41 AM 發表

日本研制係為確保技術不落後的目的
更深層是對美國信任問題
當然唔係, 美國只是想日本代勞, 但成果就老美撈先真
好似從前VCD咁, 優化日本做晒, 但版權就philip 食到肥.

其實早已有報導 日本想甩開美國, 唔想被美國在戰機上的控制, 但契弟有權選擇才怪呢

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-8-6 05:49 PM 發表
日本 做返軍國主義嘅嘢 就睇下佢嘅仇人 有冇機會報仇 佢一動手 除非畀人打先 否則就係軍國主義復闢 第一個喐手嘅 最大可能就係俄羅斯 北方四島 再上北海道 第二個喐佢嘅 可能就係北韓 最緊要嘅係 美國應付中國 照顧唔到日本 所以 話美國邦日本同中國打 其實非常愚蠢 日本人係唔係咁蠢 我估就唔係喇 ...
軍國主義回魂,第一個美國出手啦,係美國佬送2粒核彈收佢皮

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-7 03:35 AM 發表

軍國主義回魂,第一個美國出手啦,係美國佬送2粒核彈收佢皮
但, 不排除, 係美國有心釋放這隻在1945年被封印的惡魔出來, 想為東北南亞重回屠殺苦難

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-6 22:36 發表

當年日本研發了三百多億的心神戰機宣失敗, 除了隠身失敗, 電子作戰的設計失敗
最失敗係
XF5-1發動機推力僅有5噸

不過, 而家日本最新發表的神秘引擎, 推力竟可以去到15噸, 這次佢應可以出到新一代戰機了, 所以中國要更加加油!!!! ...
X-2只係重八噸

日本一直相要自製重戰機

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-7 08:18 AM 發表

但, 不排除, 係美國有心釋放這隻在1945年被封印的惡魔出來, 想為東北南亞重回屠殺苦難
每次睇戲都知道,惡魔出來第一時間係復仇

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-7 11:18 AM 發表

每次睇戲都知道,惡魔出來第一時間係復仇
一出來都未得住, 都要等一段時間,

藍潔英放 丁有康 報復岳華,都要等廿多年

引用:
原帖由 機龍 於 2020-8-7 11:02 AM 發表

X-2只係重八噸

日本一直相要自製重戰機
咁少咩??但2018年報告都指日本XF9-1渦扇發動機可去到15噸推力, X2就成了30噸,

兩年了, 相信都已突破了不少技術樽頸

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-7 11:21 AM 發表

一出來都未得住, 都要等一段時間,

藍潔英放 丁有康 報復岳華,都要等廿多年
還有日本人口結構已經支持唔到再打大型戰爭,日本人已經厭戰亦比美國閹割得8899

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-7 11:26 AM 發表

還有日本人口結構已經支持唔到再打大型戰爭,日本人已經厭戰亦比美國閹割得8899
但由從前, 日本都係被一班好戰民族所支配, 身不由已,
好似動畫阿修羅, 已血訴日本平民被好戰分子害得好慘, 不少日本的鄉間要被日軍攪到人食人的境況, 更超過十多萬的日本婦女, 被呃拐到中國戰線當慰安婦, 戰敗投降, 就留下不少孽種, 等中國好心人收養成人

到而家日本都係被美國在當年包庇的皇軍, 在地下黑暗操控之中

菱戰F-2要USD114M 一架(淨機)
菱戰F-3估計超過USD186M 一架(淨機)

F-35A(日本版)要USD220M一架(連有相關設備和服務)

以這樣性價比估算,F-3根本沒戲。日本國產重型雙發五代機更不用幻想了!

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-8-7 12:10 PM 發表
菱戰F-2要USD114M 一架(淨機)
菱戰F-3估計超過USD186M 一架(淨機)

F-35A(日本版)要USD220M一架(連有相關設備和服務)

以這樣性價比估算,F-3根本沒戲。日本國產重型雙發五代機更不用幻想了! ...
感覺F35係要標高價的, 美國會收回F22所蝕的, 所以解釋到F35係高價,但低能, 多國拒買, 要特朗普親自威迫契弟去高價去啃

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-7 11:23 AM 發表

咁少咩??但2018年報告都指日本XF9-1渦扇發動機可去到15噸推力, X2就成了30噸,

兩年了, 相信都已突破了不少技術樽頸
日本個別材料和技術的確是全球頂尖的,但綜合技術和合成功藝就真係普普通通,加上米爸黑手在後,想發圍都好難

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-7 12:15 PM 發表

感覺F35係要標高價的, 美國會收回F22所蝕的, 所以解釋到F35係高價,但低能, 多國拒買, 要特朗普親自威迫契弟去高價去啃
點都好,定期割羊毛是必定的!但侵侵現在搞的是割羊肉,所以很多國家都明隨暗反,香港人不太懂世界局世罷了!

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-8-7 12:20 PM 發表

點都好,定期割羊毛是必定的!但侵侵現在搞的是割羊肉,所以很多國家都明隨暗反,香港人不太懂世界局世罷了!
其實, 今次南海, 俾世界睇到F35的真正實力, 係乜膠都做唔到, 瘀晒, 枉以色列同佢搭咁多場鷄棚出來谷銷.

美國都係攞返F22或F/A37出黎啦!

F35跟本出唔到大場面

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]