• 瀏覽: 7,278
  • 回覆: 67
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-8-6 06:31 PM 發表

講出嚟啦我想知有幾多個話打中國
其實, 一開戰, 可能更多想打老美
包括,伊朗, 俄羅絲全部又惡, 又想咬美國來食

反觀所謂五眼聯盟, 個個勾心鬥角, 最好老美死快D仲正, 佢地可脫困.
所以美國聯軍??唔係咁樂觀囉.

那就打試試

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 05:31 PM 發表

你用下腦LA  依家幾多個打你一個?你數下有幾多人想開你拖?
樓主可以睇下打伊拉克/駐守伊拉克的北約聯軍中,有幾多係英美軍隊,有幾多係北約盟軍,很多國家其實只係派幾架飛機去打,有些則只派工程兵,吾上前線。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-7 12:54 AM 發表

樓主可以睇下打伊拉克/駐守伊拉克的北約聯軍中,有幾多係英美軍隊,有幾多係北約盟軍,很多國家其實只係派幾架飛機去打,有些則只派工程兵,吾上前線。 ...

當年打伊拉克確實係有多國聯軍,不過大部分係英軍和美軍。

樓主,大局勢點會為果幾萬億呀,今時今日美國一個月都印過萬億啦,咪傻啦

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 05:31 PM 發表

你用下腦LA  依家幾多個打你一個?你數下有幾多人想開你拖?
想中國介入戰爭,只有一個條件,就是要其他國家「先」動手。
不論是實際戰爭還是貿易戰,中國都只是還手。

突然想到一個智力遊戲:
人狼羊菜過河,船只能載其中兩種。
在無人在之下:狼食羊,羊食菜。
如何可以安全地將所有動物及貨物運到彼岸?

如果美國打中國最後益左俄仔。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-6 11:13 PM 發表

其實, 一開戰, 可能更多想打老美
包括,伊朗, 俄羅絲全部又惡, 又想咬美國來食

反觀所謂五眼聯盟, 個個勾心鬥角, 最好老美死快D仲正, 佢地可脫困.
所以美國聯軍??唔係咁樂觀囉. ...
班契弟國肯唔肯幫你做炮灰都成疑問,圍抽D國仔就陪下你顛姐,而家係圍秋核大國。

引用:
原帖由 流星邊際 於 2020-8-7 12:36 AM 發表
那就打試試
中國神早預左你會玩八國聯軍,所以當年飯都唔食都要整核彈出黎。北韓有樣學樣唔係都神早比美國打左,有左核彈而家肥仔恩彩你都傻,夠膽就哩試下,最多同你一獲熟。

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 12:10 PM 發表
美國空軍全球打擊司令部周二主動公佈,成功從加州向太平洋海域試射一枚未安裝核彈頭的洲際彈道導彈。美國國防部長埃斯珀(Mark Esper)週三明確指出,美國該與中國戰鬥時不會畏戰,並要確保“美國要戰就要贏”。

美國空軍全球打擊司令部(AFGSC)特別公開了試射導彈的視頻片段。當地時間8月4日凌晨0時21分,空軍全球打擊司令部在加州范登堡空軍基地(Vandenberg Air Force Bas ...
美國根本就冇打算還任何國債。任何國家都唔敢逼美國還。因為一要美國還國債,美國就立即破產,美債變成軍票。

引用:

有幾多個呀?

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-8-7 03:54 AM 發表

想中國介入戰爭,只有一個條件,就是要其他國家「先」動手。
不論是實際戰爭還是貿易戰,中國都只是還手。

突然想到一個智力遊戲:
人狼羊菜過河,船只能載其中兩種。
在無人在之下:狼食羊,羊食菜。
如何可以安全地將所有動物及貨物運到彼岸? ...
支持日本發展航母,軍售台灣,支持南海國家對抗中國,美國目的都是取漁人之利。

美國支持烏克蘭對抗俄羅斯,最後烏克蘭失去克里米亞,美軍連影都無,倒是有幾個美國人即時入籍烏克蘭,出任財政部要員。

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 12:10 PM 發表
美國空軍全球打擊司令部周二主動公佈,成功從加州向太平洋海域試射一枚未安裝核彈頭的洲際彈道導彈。美國國防部長埃斯珀(Mark Esper)週三明確指出,美國該與中國戰鬥時不會畏戰,並要確保“美國要戰就要贏”。

美國空軍全球打擊司令部(AFGSC)特別公開了試射導彈的視頻片段。當地時間8月4日凌晨0時21分,空軍全球打擊司令部在加州范登堡空軍基地(Vandenberg A ...
咁我想知,如果美國冇 贏冇輸,結果會點呀?

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-7 01:12 AM 發表

當年打伊拉克確實係有多國聯軍,不過大部分係英軍和美軍。

協助美國在敘利亞打I S l S的聯軍

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2020-8-7 10:37 AM 發表

咁我想知,如果美國冇 贏冇輸,結果會點呀?
美國一定唔會輸!
美軍最興一見勢色唔對,就「撤軍」「緊急撤軍」「非常緊急撤軍」「非常非常非常緊急撤軍」
就好似擂台上打拳,一方見到打唔贏,就跳落台走人。
可能有勝方,但無左負方。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]