• 瀏覽: 8,474
  • 回覆: 181
+23
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-6 11:13 AM 發表
無啦啦做乜有疫情同要打呢場仗
因為歐美冇好好防疫,然後病毒經歐美再次帶入香港。經過6月底,7月中嘅大型飯局,非法集結,民間選舉,歐美病毒咪廣泛傳播全港十八區啦!如果你想安全D,一係返大灣區避疫,一係等多一段時間。只要香港衞生做好D,冇乜曱甴四圍走,齊心抗疫,好快就好似大陸咁冇乜事架啦!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-6 11:08 AM 發表

中國最鍾意造假

啲新聞都係作出來

無名無姓「一名香港警察...」

橫掂都是故事分享咁我又講吓我聽到啲乜

以下copied from fb

亞博由今個星期開始啟用作為社區治療設施,醫管局耳鼻喉科醫生蕭桂儀就喺Facebook分享,自己喺亞博當值見聞。

佢表示去亞博工作前,係需要接受培訓、接收亞博工作資訊、搬入東涌。自己所屬團隊一共有 14 人,分早更 5 人、 ...
無名無姓係爆眼女,話被姦同831死咗係太子站果D,
容不別人眼裡一支針,卻無視自己眼中的大杉

炒曬香港的黑衣

用國內的

對國內醫護人員信任

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-6 11:00 AM 發表

咩叫遲緩

點解啲大陸用語硬係搣唔甩一陣濃濃嘅鄉土味
唔好以香港永遠高人一等,雖然我都是香港人

香港嗰啲係狗醫

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-8-6 10:58 AM 發表

內地被思想控制的愚民接觸唔到9閪香港警隊知法犯法嘅資訊
前線嘅嘴臉,白裇衫嘅謊言
仲以為佢地全世界最優秀架~
而家呢啲咁嘅廉價說法就最啱佢地政治宣傳 ...
除佐想對你講句仆街之外,都唔知點樣講你好了

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-8-6 10:43 AM 發表
香港班黑醫護眼內只有利益與政治……

11465038 11465039 11465040 11465041 11465042 11465043 11465044
推~

雖屬文宣一部份,但我非常樂意接受,說出了中國人的心聲

感謝國家支援!
黑醫護乃香港之恥

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-8-6 10:58 AM 發表

內地被思想控制的愚民接觸唔到9閪香港警隊知法犯法嘅資訊
前線嘅嘴臉,白裇衫嘅謊言
仲以為佢地全世界最優秀架~
而家呢啲咁嘅廉價說法就最啱佢地政治宣傳 ...
痙攣哥食乜嘢葡萄噉酸? 酸能死人了!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-6 11:35 AM 發表

因為中國人食蝙蝠搞出來嘅武漢肺炎

再睇返段「新聞」真是覺得好有文學作品feel

「一名香港警察...到酒店...偶遇了...」
恭喜你升級, 20000分~

BTW, 好似講咗唔關食蝙蝠事......

引用:
原帖由 tri333 於 2020-8-6 03:35 PM 發表
2003年嘅醫護同而家2020年嘅醫護叉九皮啦。
出左個臭西搞搞震

解散醫管局,重新招標。

炒Q晒班黑醫護啦。以為香港冇咗佢哋唔得?
內地一句馳援,你班死垃圾可以收皮啦

引用:
原帖由 xxcxxc 於 2020-8-6 11:16 AM 發表
警察加油, 內地醫護加油!!!
.

Yes...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]