• 瀏覽: 8,486
  • 回覆: 181
+23
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-6 11:00 AM 發表

咩叫遲緩

點解啲大陸用語硬係搣唔甩一陣濃濃嘅鄉土味
沒有文化的你當然不明
馳援

是誰想香港死 是誰想盡方法 針對中國醫護 化驗所  大家都知是什麼黨派

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-8-6 10:33 AM 發表

一名香港警察奉命到酒店巡邏及檢查,偶遇了馳援香港的內地醫護「先遣隊」隊員,便以港式普通話向他們道謝。當時這位港警問內地醫護,為什麼願意過來香港,醫護人員回答他:「我是中國人,我在為國家做事,到哪裏都是一樣,縱使有些人不歡迎我們,我們亦會視一切生命為首要,而且香港不是還有你們這些愛國愛港的同胞嗎?我們都做好了心裏準備迎接一切的冷言冷語,別的不管,只管自己」。

在內地醫護離開前,他們對這 ...
感覺有點星星相惜,的的確確今次內地醫護嚟香港我哋係要多謝佢哋!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-6 11:35 AM 發表

因為中國人食蝙蝠搞出來嘅武漢肺炎

再睇返段「新聞」真是覺得好有文學作品feel

「一名香港警察...到酒店...偶遇了...」
台狗工人:鏡頭前生吃小蝙蝠

https://www.youtube.com/watch?v=uc-ouOgt_D8&feature=emb_logo

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-8-6 11:14 AM 發表

現在係5G時代,還……內地被思想控制的愚民,只有傻仔才講呢啲🤣🤣🤣
今時今日當啲人成日話內地人畀人洗腦嘅時候,其實邊個畀人洗腦邊個係畀人控制思想嘅愚民,真係一目了然。

引用:
原帖由 tinlong 於 2020-8-6 11:31 AM 發表
醫護怕被搶飯碗.
我打去一醫生, 護士一聽知我想驗核酸($950), 死啄我話同我登記.
幾好賺!? 唔使見e生, 嗰回水仲大筆過醫一個症!
中國d試劑150元(如內地人工等)共3百元就掂! ...
又或者咁講呀可能香港班醫護驚以後再搞罷工嘅時候班內地醫護來支援香港,搞到嗰班老鼠醫護搞罷工唔成佢哋真係好驚㗎!

引用:
原帖由 xxcxxc 於 2020-8-6 11:16 AM 發表
警察加油, 內地醫護加油!!!
警察加油, 內地醫護加油!!!

引用:
原帖由 freemind1 於 2020-8-6 11:35 AM 發表
今次照妖鏡,香港班黑醫黑護亳無醫德盡現
香港啲醫護而家就係話要錢錢錢你睇個醫學會叫政府派三千蚊醫療券去做檢驗就知佢哋打住啲咩算盤啦。

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-8-6 11:44 AM 發表

沒有文化的你當然不明
馳援
一啲普通嘅中文字佢哋就當咗大陸常用語,你真係對啲無知嘅有冇辦法。

引用:
原帖由 tri333 於 2020-8-6 12:06 PM 發表

又或者咁講呀可能香港班醫護驚以後再搞罷工嘅時候班內地醫護來支援香港,搞到嗰班老鼠醫護搞罷工唔成佢哋真係好驚㗎!
好明顯係.....

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-8-6 10:58 AM 發表

內地被思想控制的愚民接觸唔到9閪香港警隊知法犯法嘅資訊
前線嘅嘴臉,白裇衫嘅謊言
仲以為佢地全世界最優秀架~
而家呢啲咁嘅廉價說法就最啱佢地政治宣傳 ...
我只睇到黑醫護,黑妓,黃師,黃社工,黃已完……乜都政治行先,目的係上位攞10萬/月人工!去死啦!

引用:
原帖由 tri333 於 2020-8-6 12:04 PM 發表

今時今日當啲人成日話內地人畀人洗腦嘅時候,其實邊個畀人洗腦邊個係畀人控制思想嘅愚民,真係一目了然。
今次疫情可以睇清楚真假🤔🤔

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-8-6 10:43 AM 發表
香港班黑醫護眼內只有利益與政治……

11465038 11465039 11465040 11465041 11465042 11465043 11465044
香港黑醫護越來越令人厭惡、作嘔!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]