• 瀏覽: 32,985
  • 回覆: 305
+9
大公網香港新聞頻道

一隻小曱甴,居然能請一個蠅國籍嘅假髮屍公會主席、資深大劣屍親自率領一眾大假髮屍出庭為其辯護,這高昂嘅劣屍費用,哪來的?

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2020/0805/483098.html

$$$ 從何來

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-8-6 10:10 AM 發表
大公網香港新聞頻道

一隻小曱甴,居然能請一個蠅國籍嘅假髮屍公會主席、資深大劣屍親自率領一眾大假髮屍出庭為其辯護,這高昂嘅劣屍費用,哪來的?

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2020/0805/483098.html ...
知唔知咩叫 pro bono cases

引用:
原帖由 asd1957 於 2020-8-6 11:09 AM 發表
$$$ 從何來
我知你想講乜,但係刑事案件係不存在助訟或者包攬訴訟家。

咁有米? 定吾收錢?

今次負責審判此案的法官聽聞是李漢奸的徒弟, 可能又係判無罪嘅優秀青年.

鬼佬節哀完左 ?

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-8-6 11:12 AM 發表

知唔知咩叫 pro bono cases
知唔知係咪義助會唔會公開?

係用法援??

引用:
原帖由 top11 於 2020-8-6 11:14 AM 發表

知唔知係咪義助會唔會公開?
咩叫義助會?你成立架?

根本成件事就係泛民幕後老闆要測試政府敢唔敢行國安法、國安法點樣執行、有無位可以偷雞

當然可以請得起戴啟思啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-8-6 11:16 AM 發表
係用法援??
人地咩料,點會參加法援呢個 program 呀?

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-8-6 11:20 AM 發表
咩叫義助會?你成立架?
我意思係:
知唔知『係咪「義助」』會唔會公開?

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2020-8-6 11:20 AM 發表
根本成件事就係泛民幕後老闆要測試政府敢唔敢行國安法、國安法點樣執行、有無位可以偷雞

當然可以請得起戴啟思啦
會唔會係戴啟思想再增加人氣(例如選立會)所以主動義助?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]