• 瀏覽: 15,749
  • 回覆: 425
  • 追帖: 1
+13
傳:中國也要封美國的應用程式!

蓬佩奧:中國的應用程式將絕跡美國App Store

肥奧成隻井底痴肥青蛙,去咗咁多先進國家,淨係掛住講中國是非,全無見識,
根本係App Store應用程式將在中國絕跡 !

引用:
原帖由 得棚牙 於 2020-8-6 10:05 AM 發表
傳:中國也要封美國的應用程式!
封左好多+好耐la, e.g. google + FB

佢咁做美國人少咗中國又平又靚嘅產品係美國損失, 反正中國產品唔憂市場內銷都夠殺
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-6 10:05 AM 發表

Anyway,而家Trump政府日日有新招制裁中國,變相推高花生期貨價,落超市買定花生同花生油好過啦,遲啲花生油都加價

支持!大陸app勁多木碼

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-6 10:01 AM 發表

Apple Pay可以綁定張Credit Card係入邊用
而家八達通都已經支援Apple Pay啦
美國好快會禁止Apple同監察私隱破懷人權自由嘅香港八達通合作
話唔定制裁埋港鐵公司

引用:
原帖由 good103 於 2020-8-6 10:08 AM 發表
支持!大陸app勁多木碼
你住美國?

大陸軟件主要市場一都係內需為主,老美呢下只會自毀長城

當初推世界全球化係美國, E+要關門又係美國
引用:
原帖由 danny.chai 於 2020-8-6 10:11 AM 發表

今日抖音,下個到你,比美國見到你易欺負就死硬

老糜要鎖國

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-8-6 10:14 AM 發表
老糜要鎖國
假鎖國,真略水。

如果同中國有生意來往的美國人唔可以用微信,佢哋會放棄同中國做生意或放棄部蘋果改買部華為呢?
而在大陸的蘋果用戶,佢哋會放棄部蘋果定放棄微信呢?

引用:
原帖由 danny.chai 於 2020-8-6 10:11 AM 發表
美國長城

附件

_105263833_trump_wall_1_976_v2.jpg(73.4 KB)

nintchdbpict000297262728.jpg(1.6 MB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]