• 瀏覽: 13,254
  • 回覆: 138
+3
弊啦!呢回佢地冚家富了!外傭傳比僱主—家,僱主第日返工、或去飲茶?再傳開去……

引用:
原帖由 fallresoar 於 2020-8-6 10:07 AM 發表
譚凱邦 「香港搞得掂」。
叫佢邦我奶春代啦……

幾乎肯定又一波大爆發

太恐怖了,希望不要出事

賓賓

啲人唔請外傭係咪會死😨😤😤
呢個時勢明知印菲係高危地帶都要申請啲外傭到港
重話要政府補助,真係癲癲地又貪得無厭
自私到死,政府應要求所以顧主要比十萬作為外傭檢疫,隔離同醫療費

新加坡爆唔停都因為外勞宿舍
其實星期日外傭坐能晒係天橋打開晒D野食都好能兇佈

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2020-8-6 11:27 AM 發表
新加坡爆唔停都因為外勞宿舍
其實星期日外傭坐能晒係天橋打開晒D野食都好能兇佈
非常恐怖

引用:
原帖由 MATCHER 於 2020-8-6 11:21 AM 發表
啲人唔請外傭係咪會死😨😤😤
呢個時勢明知印菲係高危地帶都要申請啲外傭到港
重話要政府補助,真係癲癲地又貪得無厭
自私到死,政府應要求所以顧主要比十萬作為外傭檢疫,隔離同醫療費 ...
傷港人好西懶煮飯家頭細務湊細路老人家呢D
又以為好能優越
請外傭比例全世界數一數二
所以咁能多港孩

Star Global層壓群組, 外傭群組, 街市群組...

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2020-8-6 11:31 AM 發表

傷港人好西懶煮飯家頭細務湊細路老人家呢D
又以為好能優越
請外傭比例全世界數一數二
所以咁能多港孩
啲外傭好多牛記笠記,不修邊幅,有啲重要係假期賣淫或亂搞關係
重有啲有好多有報復心態
做佢地僱主真優越

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2715464/

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-8-6 09:25 AM 發表
本港昨新增85宗確診,連續第3日錄雙位數,但外傭恐成新危機。衞生防護中心公布,有37歲「完約」印傭搵工期間確診,住過灣仔和銅鑼灣外傭宿舍,當中有28名曾同住外傭已獲聘並到僱主家,恐引爆連鎖感染。另東區

https://resource01-proxy.ulifest ... 54/fb_20200806_1_20 ...
炒曬D菲傭同印印去.,香港女人自己做番家務,香港女人廢到垃圾

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-8-6 09:25 AM 發表
本港昨新增85宗確診,連續第3日錄雙位數,但外傭恐成新危機。衞生防護中心公布,有37歲「完約」印傭搵工期間確診,住過灣仔和銅鑼灣外傭宿舍,當中有28名曾同住外傭已獲聘並到僱主家,恐引爆連鎖感染。另東區

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2715000/2716254/fb_20200806_1_20 ...
其實香港政府真係抵死架!利申,支持政府!
其實疫情期間仲俾果班第三世界既人來香港?巴基冷癱,食蕉印度,賓賓... (大陸不是第三世界)

今次無啦!個疫情有排玩啦!

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-8-6 11:36 AM 發表
Star Global層壓群組, 外傭群組, 街市群組...
疫情想停都難
真係無了期

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]