• 瀏覽: 28,208
  • 回覆: 272
+9
香港爆發第三波疫情,各行各業都受到衝擊,市民飯碗不保,唔少業界同政黨已促請政府加碼派錢同推出抗疫基金3.0,即係第三輪防疫抗疫基金,但政府日前話財政資源有限,唔可以無止境咁提供援助同紓困措施.......

各行各業都向政府要錢,政府恐怕應付不了。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200806/mobile/odn-20200806-0806_00176_067.html

一係學傻侵 被迫重啓經濟

泛暴唔係話要否決政府一切法案,癱瘓政府運作咩?

疫情對各行業係個考驗,社會商業結構會重組,順勢才會有轉機,市民要面對現實求出路,香港人都習慣在轉變中求生,絕唔會好似死狗噉怨天尤人。

其實而家點幫, 都係地產吸晒,等市場自己調整下, 政府留返d彈藥好過...

如果政府一早肯全面封關同取消豁免檢疫呢的戇X政策, 疫情可能唔會好似而家咁, 爆到全城都係, 大家都唔使咁煩。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-6 09:08 AM 發表
香港爆發第三波疫情,各行各業都受到衝擊,市民飯碗不保,唔少業界同政黨已促請政府加碼派錢同推出抗疫基金3.0,即係第三輪防疫抗疫基金,但政府日前話財政資源有限,唔可以無止境咁提供援助同紓困措施.......

各行各業都向政府要錢,政府恐怕應付不了。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200806/mobile/odn-20200806 ...
政府遲早干塘

引用:
原帖由 onnam 於 2020-8-6 09:18 AM 發表
泛暴唔係話要否決政府一切法案,癱瘓政府運作咩?
佢哋應該好支持攬炒

如果無黑暴,黃畜甲甴攪事,政府全民抗疫,相信疫情唔會咁嚴重。

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-6 09:39 AM 發表
其實而家點幫, 都係地產吸晒,等市場自己調整下, 政府留返d彈藥好過...
X 2 !  

毒果都分咗三千多萬 !

攬炒好快成功啦

應該有一班人好開心架喎

引用:
原帖由 peter925 於 6/8/2020 09:35 發表
疫情對各行業係個考驗,社會商業結構會重組,順勢才會有轉機,市民要面對現實求出路,香港人都習慣在轉變中求生,絕唔會好似死狗噉怨天尤人。
但事實有很多人埋怨

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-8-6 10:16 AM 發表

但事實有很多人埋怨
可以選擇攞番本bno,又或過寶島。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-8-6 09:50 AM 發表
如果政府一早肯全面封關同取消豁免檢疫呢的戇X政策, 疫情可能唔會好似而家咁, 爆到全城都係, 大家都唔使咁煩。
要多謝廢柴政府無腦,信D廢柴黃綠!仲喜不自勝!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]