• 瀏覽: 28,222
  • 回覆: 272
+9
引用:
原帖由 八卦大師 於 2020-8-6 09:13 AM 發表
一係學傻侵 被迫重啓經濟
香港根本沒停過經濟,何來重啟

一係就人人派,咪撚又搞咩保就業,益撚哂班仆街老板!

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-6 09:39 AM 發表
其實而家點幫, 都係地產吸晒,等市場自己調整下, 政府留返d彈藥好過...
所有錢都去晒交租地產佬度

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-6 09:08 AM 發表
香港爆發第三波疫情,各行各業都受到衝擊,市民飯碗不保,唔少業界同政黨已促請政府加碼派錢同推出抗疫基金3.0,即係第三輪防疫抗疫基金,但政府日前話財政資源有限,唔可以無止境咁提供援助同紓困措施.......

各行各業都向政府要錢,政府恐怕應付不了。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200806/mobile/odn-20200806 ...
每名巿民真接派錢,好過比的公司呃晒而又玩迫放假,返一日放三日扮唔炒實縮皮,波叔係咪有水回?

源頭係政府把關不力
政府要負責

對揸外國護照港人收額外稅項,庫房即時水浸

政府無法無天後是要負出代價的,香港已完

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-8-6 09:50 AM 發表
如果政府一早肯全面封關同取消豁免檢疫呢的戇X政策, 疫情可能唔會好似而家咁, 爆到全城都係, 大家都唔使咁煩。
如果香討當初唔俾你開戶,香港依家就會無咁多負能量,有早知無乞兒啊

成功了!!

我就覺得係毒粉咬實唔放,已乜尻完,約滿仲係已完,屌LLMC化毒粉黑妓

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 6/8/2020 09:50 發表
如果政府一早肯全面封關同取消豁免檢疫呢的戇X政策, 疫情可能唔會好似而家咁, 爆到全城都係, 大家都唔使咁煩。
封關你屎都未輪到你食,食自己的雞巴屎就有

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-8-6 09:50 AM 發表
又誤導人,“泛民所謂全面封關只封內地人,然後香港人由內地就隔離14日。”
2月3日有11萬人入境,不如你講下香港點隔離11萬人14日?

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-8-7 07:39 AM 發表

封關你屎都未輪到你食,食自己的雞巴屎就有
最好笑係,政府果一萬又識去攞!
著數又識拎,但又係度嘈!

引用:
原帖由 peter925 於 2020-8-6 09:35 AM 發表
疫情對各行業係個考驗,社會商業結構會重組,順勢才會有轉機,市民要面對現實求出路,香港人都習慣在轉變中求生,絕唔會好似死狗噉怨天尤人。
轉變中求生、逆境自強、呢啲獅子山精神,係上一代香港人的特質,依家好多人只係坐係度怨,日日鬧政府,等政府救濟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]