• 瀏覽: 28,220
  • 回覆: 272
+9
引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-8-6 11:07 AM 發表
正苦應該考慮cut人,cut左區已會同班區已完,將呢啲資源用嚟抗疫救巿
應該炒晒失職的衰耳猿同垃圾耳猿,取消約滿酬金。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-6 09:08 AM 發表
香港爆發第三波疫情,各行各業都受到衝擊,市民飯碗不保,唔少業界同政黨已促請政府加碼派錢同推出抗疫基金3.0,即係第三輪防疫抗疫基金,但政府日前話財政資源有限,唔可以無止境咁提供援助同紓困措施.......

各行各業都向政府要錢,政府恐怕應付不了。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200806/mobile/odn-20200806 ...
根本那個保就業,一早就已經錯。
兜兜轉轉,最終錢就洗咗去,但幾乎冇完全真正落民市民身上,而係落入大財團、商家、老闆之手。
一個人當你真係使咗9千,但只係換嚟虛無飄渺嘅所謂保就業6個月,但當中卻仍有大量空間畀僱主予取予㩗,倒入不當初乾脆每人派一萬算數。

只有殺滅犯民 香港才有救

如果連公墓員都冇糧出,咁先至係真攬炒。咁嘅走勢,唔係冇可能。

引用:
原帖由 八卦大師 於 2020-8-6 09:13 AM 發表
一係學傻侵 被迫重啓經濟
動用政府所有人力,對違法泊車的,一小時抄一張,增加庫房收入便可以啦。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-8-6 09:50 AM 發表
如果政府一早肯全面封關同取消豁免檢疫呢的戇X政策, 疫情可能唔會好似而家咁, 爆到全城都係, 大家都唔使咁煩。
屌你又賴,又話要自由?咁你去北韓啦,全面封左關,啱哂你住
香港封個堂食都嘈到拆天呀,仲講封關

引用:
原帖由 onnam 於 2020-8-6 09:18 AM 發表
泛暴唔係話要否決政府一切法案,癱瘓政府運作咩?
呢個正苦防疫措施有大漏洞。
竟可以賴落政黨身上。
正苦防疫不力,香港市民自保乏力。
人無恥便無敵。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-8-6 09:50 AM 發表
如果政府一早肯全面封關同取消豁免檢疫呢的戇X政策, 疫情可能唔會好似而家咁, 爆到全城都係, 大家都唔使咁煩。
封關就可以嗎?
封關係咪連滯留外地既香港人都唔俾入境?
3,4月果排係零本地,全部係外地回留港人出事,到而家都係有呢d 香港人輸入個案。
乜都賴政府,其實你有冇腦?

每人再派1萬補助,禁足14日吾好返工,每家庭2日派1人出外購物,快快攪掂吾好陰乾香港

保就業根本係廢 只係益商家佬
打工仔沒受惠過 成日話益打工仔
on9政府

每人派多1-2萬 最實際,好過益大商家財團。

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-8-6 09:41 PM 發表

你無收一萬咩
香港人有得收;
不過,畜生係無得收㗎。

全民派錢3皮

屌你老味 垃圾政府沒撚腦啦!
個個國家將啲錢入撚晒打工仔到
佢呢個仆街政府係咁撚濕鳩比撚晒老細
話香港老板沒咁狗西 最撚西就老板嫁啦
官商勾結 利益輸送垃圾政府

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-6 09:08 AM 發表
香港爆發第三波疫情,各行各業都受到衝擊,市民飯碗不保,唔少業界同政黨已促請政府加碼派錢同推出抗疫基金3.0,即係第三輪防疫抗疫基金,但政府日前話財政資源有限,唔可以無止境咁提供援助同紓困措施.......

各行各業都向政府要錢,政府恐怕應付不了。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200806/mobile/odn-20200806 ...
呢啲情況就要多謝黃絲黑暴犯民狗!冇呢班漢奸走狗就冇今日香港噉嘅狀況。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]