• 瀏覽: 28,223
  • 回覆: 272
+9
引用:
原帖由 peter925 於 2020-8-6 09:35 AM 發表
疫情對各行業係個考驗,社會商業結構會重組,順勢才會有轉機,市民要面對現實求出路,香港人都習慣在轉變中求生,絕唔會好似死狗噉怨天尤人。
你講緊一部分人,但呢代好多新民主共產黨員,唔做等收錢

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-8-6 09:50 AM 發表
如果政府一早肯全面封關同取消豁免檢疫呢的戇X政策, 疫情可能唔會好似而家咁, 爆到全城都係, 大家都唔使咁煩。
又一無腦9嗱回應

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-8-6 10:00 AM 發表

X 2 !  

毒果都分咗三千多萬 !
仲有生意大升個間HKTV MALL都囉左成千萬

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-8-6 09:50 AM 發表
如果政府一早肯全面封關同取消豁免檢疫呢的戇X政策, 疫情可能唔會好似而家咁, 爆到全城都係, 大家都唔使咁煩。
因被外部細力控制嘅漢奸

政府大部份資助去晒大集團,亂鳩咁派,學生會又當企業,毒果收緊美國錢又派俾呢d仆街!本身呢d狗閪肥到襪都著唔到啦!

今次派5萬

叫「泛民黑哨」派錢囉,班友日日係度播毒害港人。

yeah~就快睇到香港玩完喇~

又要鬧,又要錢

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2020-8-7 02:58 AM 發表

我絕對放心,香港九成係安全嘅,啲曱甴為恐天下不亂,攬炒大放謠言!
香港九成安全? 係咪㗎? 如果係,我都想。不過, 如果香港真係九成安全, 點解政府又封晒的鋪頭, 例如機鋪, 桑拿, 美容中心, 健身院, 拳館等等, 食市又限二人一檯, 限聚令又唔可以超過二人, 就連跑步都話要帶口罩。 既然閣下講到香港咁安全, 但係政府又咁樣搞法, 咁政府係咪即係玩緊普通市民?😆😆😆

引用:
原帖由 八卦大師 於 2020-8-6 09:13 AM 發表
一係學傻侵 被迫重啓經濟
重啟?! 自由行都無 靠自己購買力?!

引用:
原帖由 athlon1126 於 2020-8-6 09:57 發表
如果無黑暴,黃畜甲甴攪事,政府全民抗疫,相信疫情唔會咁嚴重。
無上年維持了半年的黑暴影響生意,應該有好多公司還頂得到呢幾個月疫情

引用:
原帖由 bensonchow 於 2020-8-7 04:57 發表

仲有生意大升個間HKTV MALL都囉左成千萬
黃絲思想,著數照攞,政府照反,真係無得頂㗎黃絲

引用:

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]