• 瀏覽: 20,911
  • 回覆: 266
+10
引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-8-6 09:02 AM 發表
所以TikTok點解會肯賣盤,因為佢知道呢類app 好容易取代,有錢袋緊係袋住先
價錢唔合理,根本就是不公平交易。䉀渣價錢不如唔好賣,反正美國年輕人都因為特朗普禁止TIK tok 呢件事反對緊政府!年輕人選票一樣會流失

老尾快 D 印多啲錢喇!大把公司等你收購

柒普現在孤注一擲
盡力全方位打壓中國
希望搏取美國鷹派選民支持
及保強美元印錢紙
已經痴撚咗線
😆🤭

一雞死一雞鳴.....吹咩

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-6 11:36 AM 發表

你又知?美國監視所有人,利用軟件控制人,等等,已經系証據確認
呢個係正常諗法,冇先至奇喎

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 09:00 發表
香港黃屍跟美帝就係落後嘅一群跟不上世界潮流嘅大趨勢, 還說甚麼高學歷高知商其實係追不上時代嘅一群
時代垃圾唔係浪得虛名的

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:43 AM 發表

呢個係正常諗法,冇先至奇喎
要有証據

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 09:51 AM 發表

美國仲有好多人以為個地球係方架亦都所未出過國
所以好多英美人民都未聽過香港呢個地方

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-6 11:44 AM 發表

要有証據
呢個係邏輯問題,仲要乜證據

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:14 AM 發表

其實美國現在就係用緊中國式手法玩返中國
等於中國逼匯豐支持國安法一樣,唔支持咪之後搵個理由整頓下你匯豐囉
再另一種講法係我美國自由市場係開放,不過唔等於開放比你中國,如果中國唔滿意可以離場,道理就係咁簡單 ...
問題在於美國一直被人視為自由開放既地方,而中國就一直被人視為封閉獨裁既地方,中國咁做好正常,因為佢獨裁封閉,而美國呢? 真係做得有d肉酸囉

一個係資本主義發達國家,一個係社會主義發展中國家,本來就唔同,發展中國家用既分針亦都唔同,如果隨便開放外資進入,會嚴重影響到本國品牌既發展,特別係d社交媒體,因為制度都唔同,如果唔控制住,國民會被西方民主自由洗腦,後果同阿拉伯之春一樣

如果制度一樣,可以進入,冇問題
但如果制度唔同,唔設下關卡,會影響深遠

美國霸權政府可能又發動戰爭!

到時全世界都生靈塗炭

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:45 AM 發表

呢個係邏輯問題,仲要乜證據
現實已証明左美國監視全世界,你里個所謂邏輯不成立

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-6 09:53 AM 發表
中國有無打壓美國科技企業例如Google/FB先?自己心知肚明啦
以其人之道,還治其人之身,中國人有呢啲下場係抵撚死
中國冇話唔比google 同 fb 喺中國做生意,只係要求個伺服要設在中國,呢個做法同外國一樣,只是google 同 fb 唔肯

5000萬次跟tik tok 在美有1億,差很多

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 09:00 AM 發表
香港黃屍跟美帝就係落後嘅一群跟不上世界潮流嘅大趨勢, 還說甚麼高學歷高知商其實係追不上時代嘅一群
其實是班港英利益得者不想被取代

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]