• 瀏覽: 19,139
  • 回覆: 266
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 08:53 AM 發表

美國特朗普政府以國安威脅為由,企圖封殺中國抖音海外版TikTok,然而有美媒報道指出,在美國正在冒起的另一個短片分享程式

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200806/photo/bkn-20200806020136763-0806_00972_001_01b.jpg?20200806054212

《福布斯》報道,手機程式分析公司Apptopia的副 ...
證明美國無鬼用,美國年輕人寧要「美國政府眼中的中共監察程式」都唔要美國監控呀。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:14 AM 發表

其實美國現在就係用緊中國式手法玩返中國
等於中國逼匯豐支持國安法一樣,唔支持咪之後搵個理由整頓下你匯豐囉
再另一種講法係我美國自由市場係開放,不過唔等於開放比你中國,如果中國唔滿意可以離場,道理就係咁簡單 ...
美國一直利用軟件等監視全世界,點會系美國學中國呢?

美國順手封殺埋呢個中國程式,唔該

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 11:19 AM 發表

呢種手法自傷1000殺敵300, 中國64之後受嘅壓制比E+仲要大得多, 卻比以前更強大增長更快! 中國人發奮圖強嘅能力係美國人同佢D狗唔會明!

...
世界向前行緊架,成件事有冇其它國家出聲幫過中國口,根本人人都知道唔公平,只係唔出得聲咁解,現在美國咪開返個頭,之後一定會有幾他國會食住上呀
你呢種叫做自欺欺人,做人睇野睇遠 d 啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 11:21 AM 發表

美帝到今日都講唔出tiktok有乜問題? 有問題就下架! 點解要收購? 美國係盜賊嘅concept當然唔同
都話人地現在咪學緊中國手法囉
有懷疑不過唔洗證據,做了先算

回覆 引用 TOP

雖然tiktok而家好hit,我覺得取代唔到YouTube,因為始終想聽同睇完整版,唔係得十幾秒或一分鐘。Youtube發現新影片功效或遠不及tiktok,但有存在價值。

有乜吾掂就發老脾,美國真係真係無話可說

回覆 引用 TOP

當美國一向賴以為洗腦嘅軟文化如電影,如面書,如 youtube ...
竟然被以其人之道如花木蘭,如抖音 Tik Tak反佔自己地盤和世界盤地
當然有得震,無得瞓
什麼自由經濟,言論自由都置諸腦後,無法不啟動國家機器
甚至來個巧取豪奪草冦行為
美國一次又一次自我戳穿自由民主只是妖言惑眾口號嘅真面目

認罪只需一秒   悔疚會是終生
2011年倫敦暴動,當時英國首相卡梅倫說:
當你覺得自己年紀大到可以犯法,你也可以接受審判,接受刑責

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-6 11:25 AM 發表

美國一直利用軟件等監視全世界,點會系美國學中國呢?
呢 d 所謂監視全世界政府都有做,咁又點

佢美國封殺都係3億人無得用,全世界來說不是很大的market

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 08:53 AM 發表

美國特朗普政府以國安威脅為由,企圖封殺中國抖音海外版TikTok,然而有美媒報道指出,在美國正在冒起的另一個短片分享程式

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200806/photo/bkn-20200806020136763-0806_00972_001_01b.jpg?20200806054212

《福布斯》報道,手機程式分析公司Apptopia的副 ...
香港人話上唔到Facebook同YouTube就係專制獨裁😂

引用:
原帖由 老爺你袋左5豪 於 2020-8-6 11:09 AM 發表

Ching漏左中國文壇5虎都係外國奪唔小獎
多謝師兄提起..
掛一漏萬中國文壇當然還有很多優秀作家..
我意思是劉慈恩的科幻小說獲世界級別最高獎項,雨果獎,星雲獎,軌跡獎..
早幾年騰訊分拆的網絡文學業務閱文集團,招股至今我都有買股票,用行動支持..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:29 AM 發表

呢 d 所謂監視全世界政府都有做,咁又點
你又知?美國監視所有人,利用軟件控制人,等等,已經系証據確認

反制美狗方法就係引入fb,孤9用自由反美極權,向世界招手

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 09:00 AM 發表

香港黃屍跟美帝就係落後嘅一群跟不上世界潮流嘅大趨勢, 還說甚麼高學歷高知商其實係追不上時代嘅一群
同意!狗奴才最跟貼主人!

網上兇狠,現實碌撚。
我要憎普選 !!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]