• 瀏覽: 18,654
  • 回覆: 266
強大既尾國政府估唔到連一個app,連人地國家內事都要管埋,難怪無暇兼顧自己國內的疫情及國內人民既反對聲音。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
媽媽是女人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 10:58 AM 發表

事實中國有太多規范,呢 d 規范同西方國家完全不同,去到咁分手咪算囉,冇得怨人
咁又真係唔同d,
中國頂多唔俾你玩
美國就俾你玩左先,見你玩到咁出色,就迫你賤賣,唔賣就禁,嘩,真係好唔同

其他國家唔夠競爭又點會搞佢地?
引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:06 AM 發表

你有冇見佢搞其它國家
點解淨係搞中國
事實大陸多年來利用國際市場幫自己搵錢
簡單講人地開晒門口比你入
相反大陸就設晒關卡先比你入,咁叫公平嗎 ...

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-8-6 09:52 AM 發表

一直以來西方老美都認為中國的"軟實力"係弱項,
電影即使成功的戰狼,流浪地球..
文學如莫言,劉慈恩的作品..都受到輕視..
老美更在中國電影市埸連年掠水巨資,
而家先有TikTok,更有Likee,中國"軟實力"的驕傲 ! ...
Ching漏左中國文壇5虎都係外國奪唔小獎

引用:
原帖由 LX8000 於 2020-8-6 09:44 AM 發表

滷味一唔like就會安排一個罪名迫你賤價賣盆或被全面封殺,乜公司乜app都無用
其實不停整啲apps出來,等老尾買晒佢。
賺下外匯都唔錯。

回覆 引用 TOP

即係再封多次,美國唔會停手的。

引用:
原帖由 lok3387 於 2020-8-6 11:07 AM 發表

咁又真係唔同d,
中國頂多唔俾你玩
美國就俾你玩左先,見你玩到咁出色,就迫你賤賣,唔賣就禁,嘩,真係好唔同
其實美國現在就係用緊中國式手法玩返中國
等於中國逼匯豐支持國安法一樣,唔支持咪之後搵個理由整頓下你匯豐囉
再另一種講法係我美國自由市場係開放,不過唔等於開放比你中國,如果中國唔滿意可以離場,道理就係咁簡單

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-8-6 11:12 AM 發表

即係再封多次,美國唔會停手的。
其實呢個未必係壞事, E+美國新一代感受到自己國家講一套做一套, 連用apps嘅自由都不斷削弱, 美國衰落只會越來越快!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 11:09 AM 發表

其他國家唔夠競爭又點會搞佢地?
人地現在就係要開始同你講公平,唔滿意只能離場
等於fb或googie 原來唔合你中國心意就要冇得玩一樣
其實冇問題架喎

呢種手法自傷1000殺敵300, 中國64之後受嘅壓制比E+仲要大得多, 卻比以前更強大增長更快! 中國人發奮圖強嘅能力係美國人同佢D狗唔會明!
引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:14 AM 發表

其實美國現在就係用緊中國式手法玩返中國
等於中國逼匯豐支持國安法一樣,唔支持咪之後搵個理由整頓下你匯豐囉
再另一種講法係我美國自由市場係開放,不過唔等於開放比你中國,如果中國唔滿意可以離場,道理就係咁簡單 ...

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 08:53 AM 發表

美國特朗普政府以國安威脅為由,企圖封殺中國抖音海外版TikTok,然而有美媒報道指出,在美國正在冒起的另一個短片分享程式

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200806/photo/bkn-20200806020136763-0806_00972_001_01b.jpg?20200806054212

《福布斯》報道,手機程式分析公司Apptopia的副 ...
美國一向打壓別人去建立自己。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 08:53 AM 發表

美國特朗普政府以國安威脅為由,企圖封殺中國抖音海外版TikTok,然而有美媒報道指出,在美國正在冒起的另一個短片分享程式

?20200806054212

《福布斯》報道,手機程式分析公司Apptopia的副 ...
likee同集團大陸apps,yy直播,另外抖音和快手在大陸必須下載,24小時娛樂,yy主播小洲一人撐起整個直播平台,非一般網紅,大陸到處都臥虎藏龍

美帝到今日都講唔出tiktok有乜問題? 有問題就下架! 點解要收購? 美國係盜賊嘅concept當然唔同
引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:18 AM 發表

人地現在就係要開始同你講公平,唔滿意只能離場
等於fb或googie 原來唔合你中國心意就要冇得玩一樣
其實冇問題架喎

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-8-6 09:02 AM 發表

所以TikTok點解會肯賣盤,因為佢知道呢類app 好容易取代,有錢袋緊係袋住先
前提係價格合理,但現在係美國政權強搶

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]