• 瀏覽: 20,861
  • 回覆: 266
+10
有邊個app完全同其它唔同? 只可用火星文?
引用:
原帖由 藍色手機 於 2020-8-6 10:41 AM 發表

咁樣又係唔係抄襲?

好快又被搶

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-6 09:53 AM 發表
中國有無打壓美國科技企業例如Google/FB先?自己心知肚明啦
以其人之道,還治其人之身,中國人有呢啲下場係抵撚死
兩樣野黎喎,知d唔知d就唔好亂up廿四啦

中國要求google守中國法律,中國區既server要設在中國境內,google唔肯,所以先不歡而散

tiktok呢? 總部在美國LA,server亦設在美國境內,亦守美國法律,咁請問邊度一樣?

如果真係打壓美國科技,apple一早就應該死撚出中國啦,就係因為apple守規矩,在貴州設server,所以先冇問題

用下腦啦唔該,美國擺明就打壓緊中國既科技發展,一係華為,二係tiktok,三可能係dji,一步一步黎

未聽過likee, 不過既然係中國app, 即刻裝黎睇下先。😎

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 09:00 AM 發表
香港黃屍跟美帝就係落後嘅一群跟不上世界潮流嘅大趨勢, 還說甚麼高學歷高知商其實係追不上時代嘅一群
你連美國真正動機係乜都未知

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2020-8-6 10:46 AM 發表
好快又被搶
以為 facebook, youtube... 可以千秋萬世, 點知E+d apps轉眼就唔同, 若果靠政府霸權手段去撐住門面, 未來美國競爭力只會越來越細

引用:
原帖由 lok3387 於 2020-8-6 10:52 AM 發表

兩樣野黎喎,知d唔知d就唔好亂up廿四

中國要求google守中國法律,中國區既server要設在中國境內,google唔肯,所以先不歡而散

tiktok呢? 總部在美國LA,server亦設在美國境內,亦守美國法律,咁請問邊度一樣?

如果真係打壓美國野,apple一早死撚左啦,就係因為apple守規矩,在貴州設server,所以先冇問題 ...
事實中國有太多規范,呢 d 規范同西方國家完全不同,去到咁分手咪算囉,冇得怨人

當年老爺子答應不會輸出革命,幾十年來西風 壓東風,原來西風想一口吃下東風搞個 一體化,點知。。。。。。。。。🤔🤔

美國佬重未明現代網絡世界係咩玩法,重諗住收購,分拆,上市。。。
On999~~

集資不成,大陸人用到暁飛又如何

沒有美金可用

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-6 09:53 AM 發表
中國有無打壓美國科技企業例如Google/FB先?自己心知肚明啦
以其人之道,還治其人之身,中國人有呢啲下場係抵撚死
同意

美國規範喜歡block你就block你, 搶你就搶你! 係無規範!
引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 10:58 AM 發表

事實中國有太多規范,呢 d 規范同西方國家完全不同,去到咁分手咪算囉,冇得怨人

引用:
原帖由 ifung5 於 2020-8-6 09:59 AM 發表

咁又唔似,清末代軍力好弱,無得比,要講似就反而係秦朝秦二世年代,老侵係秦二世,老馮係趙高,下一個如果係拜登,就係子嬰
我覺得尾國似當年國民政府多d,腐敗無能,做盡衰野,打擊中共,又威迫及暗殺自己隊友及軍官,總之就一味墮落,盡失民心。最後隊友及軍官紛紛棄暗投明到中共。經過一場日本侵華戰役(肺炎),國民黨元氣大傷,中共頂得住兼氣勢如虹。最後勝利當然是中共推翻國民黨,統一天下。國民黨就走到台灣,而尾國就歸宿返尾洲,無能力再出來攪攪震。

歷史是有相同之處。得民心得天下,尾國壞事做盡想維持霸業,一定是失敗收場。

引用:
原帖由 martin101 於 2020-8-6 11:01 AM 發表
集資不成,大陸人用到暁飛又如何

沒有美金可用
呢個世界無左尾國,地球一樣會轉,日出永遠在東方。

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 11:01 AM 發表
美國規範喜歡block你就block你, 搶你就搶你! 係無規範!
你有冇見佢搞其它國家
點解淨係搞中國
事實大陸多年來利用國際市場幫自己搵錢
簡單講人地開晒門口比你入
相反大陸就設晒關卡先比你入,咁叫公平嗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]