• 瀏覽: 20,871
  • 回覆: 266
+10
引用:
原帖由 eos888 於 2020-8-6 09:47 AM 發表

呢個世界唔係剩係得美國歐洲亞洲呢
美國仲有好多人以為個地球係方架亦都所未出過國

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 08:53 AM 發表
美國特朗普政府以國安威脅為由,企圖封殺中國抖音海外版TikTok,然而有美媒報道指出,在美國正在冒起的另一個短片分享程式

?20200806054212

《福布斯》報道,手機程式分析公司Apptopia的副 ...
一直以來西方老美都認為中國的"軟實力"係弱項,
電影即使成功的戰狼,流浪地球..
文學如莫言,劉慈恩的作品..都受到輕視..
老美更在中國電影市埸連年掠水巨資,
而家先有TikTok,更有Likee,中國"軟實力"的驕傲 !

中國要求佢地守中國法律, 無人要強迫佢地賣喎
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-6 09:53 AM 發表
中國有無打壓美國科技企業例如Google/FB先?自己心知肚明啦
以其人之道,還治其人之身,中國人有呢啲下場係抵撚死

TikTok:除左勝利已無路可退!

傳:在美國開?照搶!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 09:54 AM 發表
中國要求佢地守中國法律, 無人要強迫佢地賣喎
入都唔給佢入

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 09:46 AM 發表

美國有D似末代滿清慈禧當政嘅時代
咁又唔似,清末代軍力好弱,無得比,要講似就反而係秦朝秦二世年代,老侵係秦二世,老馮係趙高,下一個如果係拜登,就係子嬰

人既心態好有趣,越禁越要玩

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 09:51 AM 發表

美國仲有好多人以為個地球係方架亦都所未出過國
美國人跟本就是超級井蛙🐸

九十年代,美國人根本上對外面世界不感興趣,也無意出國看看,所以百分之九十或以上的國民沒持有護照。要到本世紀,美國人持有護照的比率才快速上升,但仍有逾一半人覺得沒有申請護照的需要。

同香港堆曱甴無分別囉
引用:
原帖由 pk_man_11 於 2020-8-6 10:01 AM 發表
人既心態好有趣,越禁越要玩

話說啲咸網會轉發好多呢個新apps既妹豬性感片段

facebook 老土!

facebook只有阿叔阿嬸用
引用:
原帖由 keung1997 於 2020-8-6 10:39 AM 發表
facebook 老土!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 08:53 AM 發表
美國特朗普政府以國安威脅為由,企圖封殺中國抖音海外版TikTok,然而有美媒報道指出,在美國正在冒起的另一個短片分享程式

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200806/photo/bkn-20200806020136763-0806_00972_001_01b.jpg?20200806054212

《福布斯》報道,手機程式分析公司Apptopia的副 ...
咁樣又係唔係抄襲?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]