• 瀏覽: 19,119
  • 回覆: 266
美國手機不準裝中國apps,蘋果手機在中國銷量必是零,儍普真係儍得好可愛。

回覆 引用 TOP

Tiktok 唔係光刻機
軟實力係禁唔住

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lok3387 於 2020-8-6 10:52 AM 發表

兩樣野黎喎,知d唔知d就唔好亂up廿四啦

中國要求google守中國法律,中國區既server要設在中國境內,google唔肯,所以先不歡而散

tiktok呢? 總部在美國LA,server亦設在美國境內,亦守美國法律,咁請問邊度一樣?

如果真係打壓美國科技,apple一早就應該死撚出中國啦,就係因為apple守規矩,在貴州設server,所以先冇問題

用下腦啦唔該,美國擺明就打壓緊 ...
最佳例子就係 apple,乖乖地邊個搞到你
Tiktok乖乖地守法,最錯就係贏左 facebook youtube,再次暴露左中國強大
美國人係接受唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雞扒丁面 於 2020-8-6 11:20 AM 發表

likee同集團大陸apps,yy直播,另外抖音和快手在大陸必須下載,24小時娛樂,yy主播小洲一人撐起整個直播平台,非一般網紅,大陸到處都臥虎藏龍
感受一下這個,高中三年從不上數學課,照樣高考滿分,選了北大數學系

“王聖陽,來自山東即墨一中,他在2019年的高考中,以數學150分,總分694分的成績,考入了北京大學數學學院,對這個成績他不甚滿意,因為模擬考試從來沒低于700。第一次見到他的人,往往會認為他是一個“怪人”,長相十分清秀的他,卻偏偏留着一臉大鬍子,宛如一個不出世的道士。

對于高考滿分,他笑說着這不算什麼,意料之中,歷年高考題他都做過,沒有不是滿分的。

其實上了高中之后,王聖陽完全“廢棄”了數學,一到數學課,他不是看其他科目的書,就是趴在桌子上睡覺。王聖陽在高中沒有聽過一節數學課,也沒有在書上留下任何字跡,整個三年下來,他的數學書就像全新的一樣。”

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rilakkumadoll 於 2020-8-6 11:28 AM 發表

雖然tiktok而家好hit,我覺得取代唔到YouTube,因為始終想聽同睇完整版,唔係得十幾秒或一分鐘。Youtube發現新影片功效或遠不及tiktok,但有存在價值。
不用取代,因為tiktok已經夠hit

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-8-6 09:34 發表

美國鬼仔愛玩中國APP
https://www.youtube.com/watch?v=7DwzNcqYMUA&t=191s

回覆 引用 TOP

佢上台就係要搞到美國眾叛親離
引用:
原帖由 江湖真羔羊 於 2020-8-7 09:56 AM 發表

美國有些行為真系唔考慮後果,不得不講trump系真慨唔適合執政。

回覆 引用 TOP

野草春又生
禁也禁不住

美國人要翻牆去用中國apps
引用:
原帖由 simpson777 於 2020-8-7 10:03 AM 發表

野草春又生
禁也禁不住

回覆 引用 TOP

特朗普簽署行政令 禁止與Wechat、TIKTOK母企進行交易

國總統特朗普發布行政命令,禁止任何美國公司或個人與TikTok的中國母公司ByteDance進行交易。命令在45天後生效。

另外,外電亦報道,特朗普簽署行政令「解決微信所構成的威脅」,行政令簽署後45天起禁止一切與微信有關的交易。白宮表示,美國「必須積極採取針對微信所有權人的行動,以保護我們的國家安全」。
有關行政令指,有關的數據收集行為,容許中共獲取美國人的個人和專有信息,有可能使中國追蹤聯邦僱員和承包商的位置,建立個人信息檔案以進行勒索以及進行公司間諜活動。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]