• 瀏覽: 20,923
  • 回覆: 266
+10
引用:
原帖由 esprithk 於 2020-8-6 02:26 PM 發表

Facebook 太hardsell.
TikTok就平行. 加些影片是輕鬆下.
但是又定時直播去介紹產品和服務的.

而且, 算是"快食文化"一種.
可以快速在下一個直播又出新資訊, 緊貼到市場. ...
講真我冇用過Facebook,界面一出就彈出嚟叫人註冊遮住,意圖明顯。
人地TikTok唔使註冊都可以正常睇,最多冇留言功能,我依家都係純睇冇註冊過。

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-6 08:53 AM 發表
美國特朗普政府以國安威脅為由,企圖封殺中國抖音海外版TikTok,然而有美媒報道指出,在美國正在冒起的另一個短片分享程式

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200806/photo/bkn-20200806020136763-0806_00972_001_01b.jpg?20200806054212

《福布斯》報道,手機程式分析公司Apptopia的副 ...
總之來自中國嘅嘢,都有機會被封殺

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2020-8-6 02:44 PM 發表

秦二世絕對想不到有人敢起兵反秦

秦早已盡收天下兵器,又有八十萬大軍,天下無人能敵

可惜,秦三十萬精兵守長城,五十萬大軍正在征南越;陳勝吳廣率領戌卒起義,函谷關以東,紛紛響應

秦面對義軍,竟然無兵可用 ...
咁情況,似唔似現時鹵味?
陳勝吳廣係各州份暴民
老馮隊低老侵,就要輪到老登
所以子嬰時代到來,就算有幾十萬大軍都回天乏術

就算M$收購咗tiktok用M$嘅老餅形式運作一樣好快比其他apps過頭!
呢度有d會員話同美帝講公平? 簡直侮辱其他會員嘅智慧!

殺不盡

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-8-6 09:02 AM 發表
所以TikTok點解會肯賣盤,因為佢知道呢類app 好容易取代,有錢袋緊係袋住先
結果國內市場被用戶拋棄

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-8-6 09:02 AM 發表
所以TikTok點解會肯賣盤,因為佢知道呢類app 好容易取代,有錢袋緊係袋住先
當然袋錢至係真理啦。。。當年 icq 唔人人用咩。十年後鬼同你用。

當美國人發現原來用中國嘅apps先可以睇到美國真實嘅一面!
美國人要翻牆去download 中國嘅Apps使用對民主自由大國何其嘲諷?
引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-8-6 02:59 PM 發表

總之來自中國嘅嘢,都有機會被封殺

柒兩鋪搏命印銀紙, 美金唔值錢自然炒起個股市, 咁樣只會對有錢人有利,
唔買得中國平價嘢但銀紙貶值咁樣窮人只會越來越辛苦
引用:
原帖由 中秋熱情的信箱 於 2020-8-6 04:30 PM 發表
美國佬係印錢, 但落晒股市

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 12:22 PM 發表

用蘇聯做比喻不如講伊拉克
伊拉克唔啱數,佢都未被你老美支解,蘇聯啱你口味,又睇下南斯拉夫

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-6 12:15 PM 發表

唔用USD,用GBP都可以
新台幣、人民幣可以嗎?

有乜嘢原因 ,即係咪就係咁囉

引用:
原帖由 rilakkumadoll 於 2020-8-6 01:20 PM 發表

都有,我有見到了
岩岩睇中國版發現真係有廣告,但可以直接飛過,抖音除左廣告收入外,仲有充值換抖幣呢個收入,抖幣可以用黎換小禮物道具,送俾d直播主

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]