• 瀏覽: 20,930
  • 回覆: 21
+10
呢種手法自傷1000殺敵300, 中國64之後受嘅壓制比E+仲要大得多, 卻比以前更強大增長更快! 中國人發奮圖強嘅能力係美國人同佢D狗唔會明!
引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:14 AM 發表

其實美國現在就係用緊中國式手法玩返中國
等於中國逼匯豐支持國安法一樣,唔支持咪之後搵個理由整頓下你匯豐囉
再另一種講法係我美國自由市場係開放,不過唔等於開放比你中國,如果中國唔滿意可以離場,道理就係咁簡單 ...

美帝到今日都講唔出tiktok有乜問題? 有問題就下架! 點解要收購? 美國係盜賊嘅concept當然唔同
引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-8-6 11:18 AM 發表

人地現在就係要開始同你講公平,唔滿意只能離場
等於fb或googie 原來唔合你中國心意就要冇得玩一樣
其實冇問題架喎

就算M$收購咗tiktok用M$嘅老餅形式運作一樣好快比其他apps過頭!
呢度有d會員話同美帝講公平? 簡直侮辱其他會員嘅智慧!

當美國人發現原來用中國嘅apps先可以睇到美國真實嘅一面!
美國人要翻牆去download 中國嘅Apps使用對民主自由大國何其嘲諷?
引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-8-6 02:59 PM 發表

總之來自中國嘅嘢,都有機會被封殺

柒兩鋪搏命印銀紙, 美金唔值錢自然炒起個股市, 咁樣只會對有錢人有利,
唔買得中國平價嘢但銀紙貶值咁樣窮人只會越來越辛苦
引用:
原帖由 中秋熱情的信箱 於 2020-8-6 04:30 PM 發表
美國佬係印錢, 但落晒股市

佢上台就係要搞到美國眾叛親離
引用:
原帖由 江湖真羔羊 於 2020-8-7 09:56 AM 發表
美國有些行為真系唔考慮后果,不得不講trump系真慨唔適合執政。

美國人要翻牆去用中國apps
引用:
原帖由 simpson777 於 2020-8-7 10:03 AM 發表
野草春又生
禁也禁不住

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]