• 瀏覽: 1,062
  • 回覆: 21
[隱藏]
政府引用《緊急法》押後立法會選舉一年,人大常委會將於下周召開會議,料就延期現屆立法會議員安排作出決定,現任民主派議員的去留備受社會關注。有民主派支持者認為泛民應留守議會,即使在「臨立會2.0」也要戰至只剩一兵一卒,填詞人林夕、主打「國際戰線」的張崑陽等人則主張泛民總辭,泛民本土圈子內就此議論紛紛。多名民主派議員坦言,人大至今仍未交代處理議會真空期的方案,現階段決定留守、杯葛抑或總辭屬言之尚早,不過強調各大版塊均希望能夠齊上齊下,「要留一起留,要走一定走」。據了解,各版塊議員將於本周五(7日)召開內部會議商討對策,包括列舉不同可能性,從而制定應對方案。



政棍一齊唔好返去開工
垃圾局就乾淨好多無人掟屎尿講粗口

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/507161/立法會選舉延期-泛民周五聚頭商對策-杯葛與否盼齊上齊落



提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
用人大都未有定案,又未定出那些泛暴已完被DQ。已完約滿又未有職位在身,辭乜尻??等人大出了方案,泛暴已完即辭,幾百萬市民最開心。


準備又叫人簽總辭聯署都好,冇咗班人,立法會立刻運作暢順


回覆 引用 TOP

全部罷選算啦


回覆 引用 TOP

[隱藏]
民主黨最想嘅係我哋齊上你哋齊落


一定係又話民意要要求留低喎,所以佢哋先留低議會監察政府。實質錢作怪。


回覆 引用 TOP

可能又搞D乜嘢眾籌,然後屍髪碌柒,實質叫侵侵出糧。


回覆 引用 TOP

全部罷選 support


黃官一日不死,香港司法不公

回覆 引用 TOP




回覆 引用 TOP

[隱藏]
果啲被DQ議員可能無得留低,咁即係叫其餘主動唔撈。

議員咁好搵$$$,開唔開會都得,鬧吓人又收工。齊上齊落唔撈,有無可能呀? 



回覆 引用 TOP

梗係集體辭職啦,但係留返楊岳橋得閒嘅時候叫點人數。


回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
餵~垃圾會秘書處俾張辭職form佢班仆街簽啦!!!!


恭喜公狗靠屎忽碌柒發大財~
呢舖應該係公民黨想將民主黨擺埋上枱


引用:
原帖由 1001day 於 2020-8-6 07:27 AM 發表

政府引用《緊急法》押後立法會選舉一年,人大常委會將於下周召開會議,料就延期現屆立法會議員安排作出決定,現任民主派議員的去留備受社會關注。有民主派支持者認為泛民應留守議會,即使在「臨立會2.0」也要戰至只剩一兵一卒,填詞人林夕、主打「國際戰線」的張崑陽等人則主張泛民總辭,泛民本土圈子內就此議論紛紛。多名民主派議員坦言,人大至今仍未交代處理議會真空期的方案,現階段決定留守、杯葛抑或總辭屬言之尚早,不過 ...
限聚令。



回覆 引用 TOP

[隱藏]
今次我支持你哋罷工


回覆 引用 TOP

主題標籤 #立法會
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]