• 瀏覽: 12,986
  • 回覆: 169
+17
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-10 08:56 AM 發表

57新聞???

你揾吓佢一路係做緊乜先啦, 睇多D佢多個月製作出來的講乜的取向, 就知佢會睇壞腦

唔止佢, 深度熱評, 熱乜熱物..就算標題贊大陸, 內容原來亂來的, 似攪亂新聞的, 都建議睇 ...
一早話左你硬膠乜都唔信, 搵你D未死老解FANS, 攞相/片.

反中都腦殘嘛?現在系你講東風系豆腐渣,當然你提出證據
人地東風一定否認架,不論真假,佢一定唔會比我地睇
所以等你老豆阿三比證據出來打解放軍面
無理由你老豆用矛殺死幾十位解放軍都唔出來打飛機,自己阿三死人就扮慘架
引用:
原帖由 bizet 於 2020-8-9 06:36 PM 發表

你問老解裝備部, 東風集團攞啦,  一手資料問佢攞.
睇吓佢D乜相你.
我出乜相/ 乜片你都話係假啦.
你神通廣大, 搵你個d未死嘅老解 fans v7 落嚟證實打穿隻門幾多?
你都知我呢類俾大陸沒收咗歡樂咭好耐啦. 返唔到大6㗎.
睇緊中國 [中華民國] 無聊電視節目. ...

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-8-10 11:03 AM 發表
反中都腦殘嘛?現在系你講東風系豆腐渣,當然你提出證據
人地東風一定否認架,不論真假,佢一定唔會比我地睇
所以等你老豆阿三比證據出來打解放軍面
無理由你老豆用矛殺死幾十位解放軍都唔出來打飛機,自己阿三死人就扮慘架

...
我好愛國㗎, 你自己代入反中入腦啫, 你阿爺貪貪貪, 騙騙騙, 你唔敢睇,
信就得囉, 全心包庇老解 繼續 貪貪貪, 騙騙騙. 亡軍亡黨亡國.
你又甘心俾老解長期呃嘅?
叫你去問老解裝備部, 東風集團攞相/片啦, 佢地有一手資料. 睇下點樣特殊鋼.
問佢攞 相/片, 你又怕死唔敢問又唔識問老解裝備部, 東風集團攞相/片?
又係道自問自答, 出埋假設性答案? 問左佢, 佢覆左先講啦.
話唔定佢可以招呼你上去幫手驗 5000 架東風猛屎抑或係猛士. 睇下點樣特殊鋼係乜野堅法.
唔好閂埋門, 自問自答, 打飛機
我等你拎 東風/ 老解 相/ 乜片出嚟.
你神通廣大, 搵你個d未死嘅老解 fans v7 落嚟證實打穿隻門幾多?
再唔係你閂埋門, 自問自答, 齋打飛機啦. 唔好打飛機打出嚟.

引用:
原帖由 59804774 於 2020-8-10 07:11 PM 發表

底智仔又搬龍門轉話題
Sor9ry 呀, 係你啲網友cwilson1, ilovenikita, 的碓係你講 底智仔. 原諒佢地吓.
你幫佢地問老解裝備部同(489)東風集團攞個架猛屎爛車門相. 等大家開心D.

智商被狗吃了嗎  

引用:
原帖由 bizet 於 2020-8-10 10:47 AM 發表

一早話左你硬膠乜都唔信, 搵你D未死老解FANS, 攞相/片.
正常人一睇都知57係台灣的打手, 昆笨柒的啦原來你受昆架

好似呢個例子, 

明明呢度都笑到美國衛生部長瘀爆, 大聲叫習總統
57仲要無恥到要抹係蔡總統, 咁篡改的的頻度都信呀

https://youtu.be/MteYVKOIVa0

真係正常人都唔好掂這假野啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-11 08:34 AM 發表
好似呢個例子,

明明呢度都笑到美國衛生部長瘀爆, 大聲叫習總統
57仲要無恥到要抹係蔡總統, 咁篡改的的頻度都信呀

https://youtu.be/MteYVKOIVa0

真係正常人都唔好掂這假野啦 ...
中天藍到震親共又舔共, 你都睇唔順呀.

引用:
原帖由 59804774 於 2020-8-11 08:06 AM 發表

低智大陰蒂假罌兒,吸多地先講啦
Sor9ry 呀, 係你啲網友cwilson1, ilovenikita, 的確係你講 底智仔大陰蒂假罌兒. 原諒佢地啦, 下次改啦.

引用:
原帖由 hitmantin 於 2020-8-6 03:15 PM 發表

你支持的是黨~不是國  大陸人好多人都沒工開~~比香港仲多廢青
你們國家最鍾意捉人去道歉~~沒道理可言  沒聽話就要死
http://zkres2.myzaker.com/202008/5f2aa7408e9f0968193c7d60_1024.jpg ...
傻仔,造謠不用道歉嗎?腦子有屎,難怪香港那么多fake news!🤣

李文亮明白了
李文亮原被中國官方定義為「造謠者」,後來被視為最早發佈武漢肺炎信息的「吹哨人」,民眾則在社交媒體上為他掛上「英雄」稱謂。

Image caption 李文亮上傳了一張武漢市公安局下屬派出所讓他簽字的訓誡書。

中國輿論將李文亮刻畫成說真話的普通人或小人物,網友稱:「他在微信發佈疫情,只是在做對自己認為對的事,卻必須遭受訓誡。」許多人對他的死感到震驚,紛紛在網路上表示哀悼。

化名為「守望者」的中國法律媒體人在台灣媒體撰文稱,「李文亮只是我們這個社會中小心翼翼活著的芸芸眾生一員,他不想惹事影響到正常生活,所以警方讓他閉嘴、他就閉嘴了。甚至他連自己都沒防護好,最終因感染病毒去世。」

鋪天蓋地的網絡評論將李文亮視為「英雄」,但中國官方似乎陷入了不知如何定義李文亮的窘境。

《中國內參》(China Neican)的聯合編輯倪凌超(Adam Ni)向BBC中文分析,李文亮是「英雄」還是「造謠者」官方已經失主導權。「由於人民情緒反應激烈,因此當李文亮死訊傳出,官媒第一時間不知道如何描繪李文亮這號人物,才會拖延證實其死訊。」

倪凌超說,中國當局對於李文亮死訊的操控,是件丟臉的事情,「就連死,都必須要中國獨裁者同意,起初你不同意某人說話,現在你不准他死?」

他強調,社會穩定及其政治利益對於中國政府而言,一定比資訊透明重要,「政黨利益超越公共利益」。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]