• 瀏覽: 1,074
  • 回覆: 17
+3
本港第三波新型冠狀病毒肺炎疫情嚴重,中央因應港府請求,決定派遣內地檢測人員到港協助,其中七人「先遣隊」隊員日前已抵港,今日(5日)再到大埔太平工業園的「華大基因」視察。6名民主派區議員今朝到「先遣隊」成員入住的九龍維景酒店抗議,反對內地檢測人員來港支援,又不滿政府委託中資公司為市民檢測。由於到場抗議人士多於兩人,有違反限聚令之嫌,約十名警員到場戒備,惟最終沒有票控各人。

尼班區議員同烏蠅冇分別

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/507117/新冠肺炎-6民主派區議員到-先遣隊-入住酒店抗議-疑違限聚令

係香港幫手救人原來咁煩

去外國幫手救人無呢d情況

香港人真得意

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-8-5 06:02 PM 發表
係香港幫手救人原來咁煩

去外國幫手救人無呢d情況

香港人真得意

225億大肥肉就到口唔可以比佢跌咗架一伙人互相合作先有大茶飯食

香港區以完職責係無事生非

為反而反, 如果換轉係歐美會唔會做同一樣動作先.
仲有違反限聚令

好心有時間就做下正經野啦,日日只係識做埋D小學雞野,正廢柴。

記得交罰款

就係呢班黃絲狗

附件

PhotoCollage_20200805_182636510.jpg(102.9 KB)

呢班正仆街!

成班仆街!

引用:
原帖由 D74獨裹鑽帖猿 於 2020-8-5 06:30 PM 發表
就係呢班黃絲狗
正食c9,害人害物

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2020-8-5 06:34 PM 發表

正食c9,害人害物
正一傻閪!
區議員不務正業!

抗議?依家人哋做咗乜嘢得罪你哋班仆街,真係唔死都無用呀冚家剷
警察應以違反限聚令拉晒佢哋就啱嘞

身為香港人覺得好羞恥

又係呢班盲反議員

香港黑醫護為咗打劫公帑,利用香港市民生命安全做籌碼可恥

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]