• 瀏覽: 3,755
  • 回覆: 43
+3
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-5 05:51 PM 發表

武漢肺炎本身來自中國

中國最多咪叫做執返自己手尾

再者,無牌㗎喎
武漢肺炎來自中國

美國肺炎來自美國

香港宜家爆嗰個肺炎係來自歐美

鬼唔知阿媽係女人咩

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-8-5 05:38 PM 發表

你又知無牌?無證無據就唔好喺度鳩噏喇!
香港啲醫護又好撚勁?咁勁嘅就自己做埋檢測嘛,使乜搵人過來幫手,反正香港啲醫護係全世界最勁嘅! ...
邊個叫啲中國人嚟

醫護話唔使喎

完全就係啲黑社會故事

自把自為擺盤桔喺人哋門口然後R人俾利是

瘟神易請難送

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-5 05:53 PM 發表

邊個叫啲中國人嚟

醫護話唔使喎

完全就係啲黑社會故事

瘟神易請難送
醫護話唔洗, 咁關想覺得需要既人咩?好多人都想國內醫護專家來幫手...

反中白痴最難送, 踢都唔走賴死係中國地方...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-5 06:09 PM 發表

醫護話唔洗, 咁關想覺得需要既人咩?好多人都想國內醫護專家來幫手...

反中白痴最難送, 踢都唔走賴死係中國地方...
好多人都想國內醫護專家來幫手

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-8-5 04:35 PM 發表
獲政府指定為武漢肺炎核酸檢驗服務商的國企中國檢驗有限公司(中國檢驗),被揭竟然沒有經營醫務化驗的資格。《蘋果》調查發現,其子公司中龍檢驗認證(中龍)在政府宣佈直接採購其服務的一星期後,才急急成立「中檢醫學檢驗有限公司」,找來醫務化驗師加入董事局,並邀請包括山東貴金屬企業老闆在內的私人資金入股。中龍暫未回覆新公司是否用於政府委託的檢測服務。

政府今年7月14日宣佈直接委聘中國檢驗在內的3間化驗 ...
蘋果日報點解成日都用武漢肺炎呀?我覺得係美國肺炎似D喎。不如叫蘋果肺炎,反正都係不斷播毒。蘋果日報,你可以收皮了。

用外國試劑就無利益衝突?

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-5 11:45 PM 發表

好多人都想國內醫護專家來幫手
係呀..., 只係反中白痴先唔想...

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-5 05:53 PM 發表

邊個叫啲中國人嚟

醫護話唔使喎

完全就係啲黑社會故事

瘟神易請難送
乜春醫護話唔駛,我話要喎

引用:
原帖由 食電子煙 於 2020-8-6 02:24 AM 發表
乜春醫護話唔駛,我話要喎
咪係, 一陣又罷工...

引用:

邊個叫啲中國人嚟

醫護話唔使喎

完全就係啲黑社會故事

瘟神易請難送
黑醫護當然唔會叫大陸醫生幫港人治病啦
佢地長期都係咁嘅態度啦
佢地驚大陸醫生醫療水準高
影響到佢地嘅利益呀
你有睇新聞都知道佢地玩罷工和抗議
完全不理病人的一切
但現在是緊急時期
日日都有成百人確診新冠病毒
本港醫護人手嚴重缺乏
政府唯有搵大陸醫護幫手救人
唔通政府不理確診者死活
由得他們等待有醫院空置病床和醫護人員才救治嗎

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-5 04:43 PM 發表

政府偏幫中國都唔係第一次

【中共「助」港抗疫五大不盡不實】

1)林鄭:中央會在很短時間內,幫助香港將亞博變身成「方艙醫院」
醫管局澄清,亞博的社區治療設施是「在醫管局及亞博雙方團隊的努力下完成安裝」。設施啟用三日,中國方艙專家還在深圳河對面研究亞博平面圖呢。

2)保皇黨陳恒鑌:7名先遣隊員為廣東省醫院主力做檢測的抗疫專家,將在實驗室工作,提升本港檢測能力
香港 ...
一家人互相幫忙有咩問題? 你估好似班曱甴漢奸咁連同外人想謀阿爺副身家?

又係為錢

引用:
原帖由 Silver-Lion 於 2020-8-6 02:42 發表

黑醫護當然唔會叫大陸醫生幫港人治病啦
佢地長期都係咁嘅態度啦
佢地驚大陸醫生醫療水準高
影響到佢地嘅利益呀
你有睇新聞都知道佢地玩罷工和抗議
完全不理病人的一切
但現在是緊急時期
日日都有成百人確診新冠病毒
本港醫護人手嚴重缺乏
政府唯有搵大陸醫護幫手救人
唔通政府不理確診者死活
由得他們等待有醫院空置病床和醫護人員才救治嗎 ...
x2 中國檢驗有晒經驗同效率最好襯呢踢走埋香港班黑醫護同醫療霸權

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]