• 瀏覽: 45,115
  • 回覆: 825
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 1123455 於 2020-8-6 04:35 PM 發表

我唔知你有冇入過去捐血 前排疫情真係好少人,不過佢最近出左新聞明顯係多左人捐, 起碼我去果時係坐爆
叻叻
最偉大就是你
好嗎

引用:
原帖由 新手助人協會 於 2020-8-6 08:45 PM 發表

到時又請咗啲不同政見人士。咪又係一樣
不同政見無問題,但就不應該挑釁其他政見嘅捐血者!

引用:
原帖由 新手助人協會 於 2020-8-6 08:44 PM 發表

沒錯。仲響度立場分化的人。無人性可言
你真係講得好啱,不過,香港過去嗰十幾年,無人性搞立場分化的人多的是。
法律界、教育界、社工界、醫護界、新聞工作者等等,幾多係搞立場分化呢,唔係就唔會搞出個反送中暴亂出嚟啦。
即使今天疫情嚴重,你又可以睇下有班醫護界嘅人,咪一樣喺度搞立場分化,仲要阻止大陸醫療隊來港幫忙抗疫。
所以你講得好啱,呢啲反對大陸醫療隊幫助香港防疫的人,的確係無人性可言。

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-8-5 04:20 PM 發表
有事鐘無艷,無事夏迎春,d總監,經理,理事,會蕫四個大字,大大聲我做公益嫁渣,無水落袋嫁。甘就可以縱容屬下工作人員無禮/無理對待都係無嘗係損血嘅熱心市民。起碼道歉都無句。為什麼市民要將自己嘅熱面孔貼上你地嘅冷屁股呢?檢討下啦,真係只要黃就天下無敵??????
...
檢討下啦,真係只要黃就天下無敵??????

黃十字,唔好嘞。

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-8-6 03:21 PM 發表
放低黃、藍,救人要緊
如果喺黃十字會捐血慘死,情何以堪!

引用:
原帖由 東方巨額肚臍 於 2020-8-7 09:51 AM 發表

如果喺黃十字會捐血慘死,情何以堪!
喺香港,從來未聽過因捐血而慘死!

大把黃絲去捐,   黃絲好把炮,  日日吹雞眾籌,    以恕報德,   日日要攬炒,   放火刑毀傷人襲擊不同意見人......     大家千奇唔好再幫D所謂人道組織,  NGO,  慈善團體-----全部D錢都畀暴民買汽油彈.

捐啦

2,000,000市民去晒邊?

引用:
原帖由 chichunlo 於 2020-8-5 03:59 PM 發表
呢家黃十字會要擺姿態要有立場、重有乜人敢捐呀?一係叫黑暴黃絲捐囉!!!或者叫班黑醫護狗捐囉!!!
捐血嘅人通常善良正直有義氣
黑醫護黃屍一樣都冇

紅十字會係NGO,佢唔係香港政府部門.

200萬零1去哂邊?

需要捐血時才諗起年輕人。

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-8-7 10:47 AM 發表

喺香港,從來未聽過因捐血而慘死!
以前夠未聽過黑護罷工啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]