• 瀏覽: 45,012
  • 回覆: 825
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 1123455 於 2020-8-6 04:35 PM 發表

我唔知你有冇入過去捐血 前排疫情真係好少人,不過佢最近出左新聞明顯係多左人捐, 起碼我去果時係坐爆
如果你不是講假的話, 黃十字狗應該就不會再大叫不夠血.
大家睇下黃十字狗會不會再吠人捐血就知了. 等着瞧.

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-8-6 03:21 PM 發表
放低黃、藍,救人要緊
一條高速公路上的一隻小貓在路中間.....好危險.
你是去救貓先還是叫停D車先??

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-8-6 05:23 PM 發表

一條高速公路上的一隻小貓在路中間.....好危險.
你是去救貓先還是叫停D車先??
這個比喻有少許不同,如果公路上係公公婆婆⋯⋯好危險,當然係截停D車,再幫公公婆婆,因為只有很短時間。但係社會運動,相信一年半載都未能平息,血就等如救人如救火一樣。

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-8-6 05:57 PM 發表

這個比喻有少許不同,如果公路上係公公婆婆⋯⋯好危險,當然係截停D車,再幫公公婆婆,因為只有很短時間。但係社會運動,相信一年半載都未能平息,血就等如救人如救火一樣。 ...
況且被救嘅人可能係黃、可能係藍,又或者係黃嘅親人、藍嘅親人。

一來討厭呢啲政治曱甴,二來怕啲曱甴出 古惑,你知佢地嘅世界觀,道德觀都係與別不同,有幾恐怖㗎喇!炒Q哂啲曱甴先講啦!

屌,要捐果啲捐撚左啦,捐血係幫病人,淨係口講講反乜反物,不論藍黃全部都屌。

引用:
原帖由 wtf_name 於 2020-8-6 06:32 PM 發表
屌,要捐果啲捐撚左啦,捐血係幫病人,淨係口講講反乜反物,不論藍黃全部都屌。
一粒老鼠糞

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-8-5 04:06 PM 發表
要求政府成立一個新的組織

代替黃十字會

市民對黃十字會已經信心全失
支持!

連紅十字會都政治行先。咁政府應該成立一個新組織取締咁政治化嘅黃十字會

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-8-6 03:21 PM 發表
放低黃、藍,救人要緊
沒錯。仲響度立場分化的人。無人性可言

引用:
原帖由 膠面鵬 於 2020-8-6 07:06 PM 發表

支持!

連紅十字會都政治行先。咁政府應該成立一個新組織取締咁政治化嘅黃十字會
到時又請咗啲不同政見人士。咪又係一樣

黃十字會? No la

引用:
原帖由 新手助人協會 於 2020-8-6 08:44 PM 發表

沒錯。仲響度立場分化的人。無人性可言
🤝🤝🤝

引用:
原帖由 1123455 於 2020-8-6 04:19 PM 發表
紅十字職員掛少少飾物 呢個post d人都可以吹到又驚病毒又愛滋針
我就早兩日去捐 後生又有 啊叔啊嬸又有 好多人,完全見唔到有咩表達政見既文宣。到底香討d人有幾多真係去過捐血 定全部都係打手 ...
好多人?
等於好多血啦

正確

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]