• 瀏覽: 45,106
  • 回覆: 825
  • 追帖: 4
+14
黃十字會入面d天使可能有愛滋,到時一針搞掂你班港豬

黃十字會咁L多職員, 1人抽番10升先啦, 成個會黃L曬, 仲邊有正常人去捐?
汁左佢換過其他機構搞啦...

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-8-5 04:07 PM 發表

普通市民入到黃十字, 政見不同, 唔認同手足既五大投求, 會唔會被人打架?
唔會!隊你幾針啫!

叫黃十字捐!

引用:
原帖由 kenchan42015 於 2020-8-5 04:22 PM 發表
你去捐血救人,佢叫你死全家!!!!!明知班人傻既,你會唔會俾佢掂你?!?
絕對認同

我都要停一停,睇一睇有冇改善!再作打算!

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2020-8-5 04:34 PM 發表
怕左黃十字會,一陣攞支愛滋針拮我咪扑街?
打你肝炎針都麻煩

NOW NO

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-8-5 03:53 PM 發表

香港急症醫學會會長溫光安表示,急症室經常都會遇到傷重患者,須盡快為傷者輸血,呼籲市民踴躍捐血。他指出,大量失血、急性內出血傷者、低血壓、低血色素的人士,都須盡快輸血,以保持血液循環,等候盡快安排做手術。

他續指,如患有肝硬化、造紅血球、血小板功能衰退,遇上內出血情況,會令止血變得困難,需要盡快輸血或血小板,不然會引發併發症,令死亡風險增加。例如腦出血情況惡化會引致行動或溝通出現問題;大量出血而 ...
咁真係要問吓啲抽血人員點解要做啲令市民懼怕再去捐血嘅行為嚕

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-8-5 03:53 PM 發表

香港急症醫學會會長溫光安表示,急症室經常都會遇到傷重患者,須盡快為傷者輸血,呼籲市民踴躍捐血。他指出,大量失血、急性內出血傷者、低血壓、低血色素的人士,都須盡快輸血,以保持血液循環,等候盡快安排做手術。

他續指,如患有肝硬化、造紅血球、血小板功能衰退,遇上內出血情況,會令止血變得困難,需要盡快輸血或血小板,不然會引發併發症,令死亡風險增加。例如腦出血情況惡化會引致行動或溝通出現問題;大量出血而 ...
成個紅十字變咗黃十紅,唔係手足去捐真係要認真諗清楚至捐

引用:
原帖由 daniel47877 於 2020-8-5 04:23 PM 發表

係囉,叫醫管局全部職工齊齊捐咪得囉!以身作則。
sorry! 我係一個捐咗30次血嘅HA staff   除非HA 出嚟交待!否則我會無聲抗議!

引用:
原帖由 長城粟米 於 2020-8-5 04:47 PM 發表

唔會!隊你幾針啫!
不會!幫你抽多幾倍血再打枝愛滋針!

處置一兩隻身先仕卒又如何,成個黃十字會都係曱甴!既然救命要緊,黃十字會係現時正苦唯一途徑收集捐血,正苦點解唔冧吓有乜其他途徑可以收集有心人捐血呢!

引用:

支持,一日無膠袋,一日都唔捐

引用:

好想捐
一直有捐開
不過原來捐血都要睇d黑醫護政治show
唔支持佢就插到你成手血
唔敢啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]