• 瀏覽: 14,163
  • 回覆: 169
+2
用彈弓測試絲帽強度嘛

浪費時間
一早應該即捕即啪,即埸打靶

橋唔怕作,  黃官肯信就可以了, 

嘩。。。。。點解牠們的老母生下一門雙畜

我好耐之前識得個朋友,他爸爸在大陸設廠幫解放軍做手榴彈殼,咁係唔係代表佢可以攞住個手榴彈喺香港通街走都唔犯法?

引用:
原帖由 K2020 於 2020-8-5 02:54 PM 發表
真慘,解話左咁多樣野,就係差彈弓解唔到,唔係就過關了xd
彈弓要嚟夾自己春袋用

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2020-8-5 02:42 PM 發表
警方去年8月31日晚進入港鐵太子站搜捕多人,一名男子於當晚在站內收藏彈弓等物品,他否認在公眾地方管有攻擊性武器及無牌管有

?20200805131330

大陸有生意 咁國安 ...
"兩人由天后乘港鐵出發,駛至太子站時列車停駛,約10分鐘後始有廣播指服務暫停。兩兄弟商議後決定取消約會,並一起折返青衣住所,途中在月台兩人分開,他經樓梯上1號月台,胞兄留在3號月台。他坦言不知道為何胞兄會留在該處。"

"胞弟表示,公司不會生產雷射筆,但會採購雷射筆來「睇板」,用以展示照射效果予客人,有時會將部份模組裝進其他產品。而螺絲帽會在製造地下金屬探測儀的時候使用,對講機則用來在內地工場溝通。至於涉案的彈弓,他坦言不能配合公司產品使用。"
公司係東莞,買料,買板,要係香港?? 貪香港貴,定貪香港唔齊?
你唔係話會係香港運D料返東莞做prodcution呀?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-8-5 02:51 PM 發表
胞弟可以做辯方證人??
可以,
而控方會cross exam 佢

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-8-5 03:16 PM 發表

天馬行空
不過依家d法庭審案,都唔係睇證據,而係睇邊個法官的
今次係鄭念慈裁判官
黃官?

彈弓又點解釋?

乜831唔係死哂咩
點解復活嘅

重話係乜野義士, 敢做唔敢認.

彈弓真係好難兜咊,不如同個官講話自己有被虐狂鍾意用彈弓彈賓舟,睇吓個官信唔信?

如果係個印度婆審呢單案, 一句沒有證據證明個丫叉有發射過有傷過人, 無被害者又如何去告行兇者, 分分鐘反告警察嚇親暴徒

根本是強辯!你話暴亂用仲合理,爽快!—陣話約了朋友同弟弟去宵夜?—陣又分頭走?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]