• 瀏覽: 21,565
  • 回覆: 299
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 lo.60s 於 2020-8-5 11:14 AM 發表
無國界醫生,.....
只要喺黃屍,冇牌都唔成問題啦

求問,香港化驗師要牌咩?

引用:
原帖由 omygoodness 於 2020-8-5 12:03 PM 發表

乜嘢叫淘寶醫生?你以為淘寶全是假嘢散貨埸嗎?老老實實,有圖有真相,否則你只係妄想症發作9嗡當秘笈!
強幗國粹
偷呃騙搶 🤭🤭

5條垃圾狗噏!

大陸大把冇牌醫護,呢鋪香港慘了

呢條RTHK葉姓主持是一個大黃人,表面好似公正,問題偏頗,日日咬住政治問題唔放,撕裂不斷。。。。。。

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-8-5 11:18 AM 發表
咁妓協d 12, 13歲記者 有冇讀過傳理系???
香港記者普遍都持有 "料理養務蘭花系" 畢業 !
佢哋啲 料理農務, 琅琅上口 !

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-8-5 11:13 AM 發表
醫務委員會3名業外委員和2名業外審裁員發表聯合聲明,表示明白中央政府希望對香港的疫情伸出援手,但任何醫生、護士及醫務化驗師等來港工作時,都必須依從適當的註冊程序,確保持有本港合法資格進行相關專業工作。 5人包括林志釉、陳永佳、梅卓能、楊光輝和呂永翔,他們表示以個人名義發聲明,回應當局引入內地醫護人員...

為何是以個人名義發表聲明?

請問無國界醫生,是否可以在香港處理病人!所謂處理,包括研究, ...
這些醫棍多年來都不遺餘力反對香港以外的醫護在港工作,近年反中情緒高漲,他們就正中下懷,將國內醫護擺上枱,以此合理化他們的保護主義。

引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2020-8-5 12:24 PM 發表

強幗國粹
偷呃騙搶 🤭🤭
咪正如尾國呢D所謂強幗囉,強搶 TikTok 令人大開眼界!

睇得出班醫護好驚比人搶佢飯碗,引入競爭

曱甴個腦真係爛晒,人命面前仲繼續立場先行。得天收啦!

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-8-5 11:13 AM 發表
醫務委員會3名業外委員和2名業外審裁員發表聯合聲明,表示明白中央政府希望對香港的疫情伸出援手,但任何醫生、護士及醫務化驗師等來港工作時,都必須依從適當的註冊程序,確保持有本港合法資格進行相關專業工作。 5人包括林志釉、陳永佳、梅卓能、楊光輝和呂永翔,他們表示以個人名義發聲明,回應當局引入內地醫護人員...

為何是以個人名義發表聲明?

請問無國界醫生,是否可以在香港處理病人!所謂處理,包括研究, ...
黑醫護 : 罷工救港
國內支援 : 開工滅港 ??🤔🤔🤔

香港最大的問題就係
醫生
律師
兩大搵錢行業
可以合法地草菅人命

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-8-5 11:15 AM 發表
醫務委員會委員名單如下:

主席:劉允怡教授,
SBS委員:李淑儀女士, GBS JP * 陳漢儀醫生, JP 陳沛然議員 陳永佳先生 * 鄭志文醫生 張展鵬醫生 張漢明醫生 蔡堅醫生 周一嶽教授, GBS MBE 周雨發醫生 霍泰輝教授, SBS JP 何鴻光醫生 何栢良醫生 ...
其實果d披著醫生外衣的政治組織,來來去去都係果班人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]