• 瀏覽: 547
  • 回覆: 13
+2
雞佬要硬搶

引用:
原帖由 Domson 於 2020-8-5 09:27 AM 發表
雞佬要硬搶
搶搶聲幾難聽啊! 嗱,將你個財產拿出來同美國政府同美國企業共同擁有啫。字節仲係擁有其他地區架嘛。
咁樣唔係叫搶!叫共產! 美國共和黨?升級左啦!美國共產黨!

引用:
原帖由 摸乳呻吟鬼上身 於 2020-8-5 09:09 AM 發表
美國總統特朗普限中國抖音海外版TikTok在9月15日之前售予美企,並揚言收購TikTok的任何協議,都必須分予財政部大...

?20200805083139

雞佬當咗自己係地球村嘅村長,可以橫行, ...
美國發動電子資訊新鴉片戰爭,想以資訊殖民計劃...

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-8-5 09:36 AM 發表

搶搶聲幾難聽啊! 嗱,將你個財產拿出來同美國政府同美國企業共同擁有啫。字節仲係擁有其他地區架嘛。
咁樣唔係叫搶!叫共產! 美國共和黨?升級左啦!美國共產黨! ...
疫情初期,美國佬截劫其他國家物資,對外就話人地自願轉售美國

挑!你揸住枝M4同我傾,咁我點可以唔賣呀

美國陷阱就像傳銷公司
推銷民主同自由,只教你用,唔教如何製造
硬銷唔得都要強搶

傻仔普話:明明就係打劫,仲講乜法律呢!!!

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-8-5 09:36 AM 發表

咁樣唔係叫搶!叫共產! 美國共和黨?升級左啦!美國共產黨! ...
日日鬧共産黨原來老美最共産

習帝快D反擊,迫侵生在中國業務賣俾恒大,三成款項直入老共庫房,7成可以滙走

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-8-5 12:41 PM 發表
習帝快D反擊,迫侵生在中國業務賣俾恒大,三成款項直入老共庫房,7成可以滙走
中共係社會主義, 社會主義法規,無咁樣個條例喔。

單獨針對一個個人,企業,強迫佢拆分, 俾另一個個人或企業用低價買走。 社會主義管治方式裡邊係無先例可以跟進喔。

社會主義最多就係證明 你個群體生意模式,造成社會絕對多數人困苦。然後經過全體大會表決。
用國家入股收購方式,買起佢一半以上,做控股。 大陸初期用過,公私合營,無話賣曬喔,賣緊一半,而且買家係國家喔。

唔係逼人賣俾另一個人喔。 係全國人民共同擁有喔。

傻侵呢種明搶你全部,轉手賣俾微軟。 社會主義起碼係明面上邊真係無見過做到咁L絕過。

中共連穩藉口都穩唔到。唔符合共產黨身份喔

佢咁做會嚇怕埋美國企業,遲早班美國富豪會走去其他國家。

tiktok 條腰咁軟, 隨時準備彎身為美國獻上菊花

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-8-6 11:39 AM 發表
佢咁做會嚇怕埋美國企業,遲早班美國富豪會走去其他國家。
Trump係俄佬條針,我相信鳥....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]