• 瀏覽: 3,572
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
特朗普主導的去香港化,表面上得到西方和應,但是,除了五只屎眼,其他國家會甘心聼令于美國嗎?
去香港化的最大收獲是;香港也去西方化。看此後中央如何發功,把香港失落的新一代逐步領回中國。

洗腦憑工具
反中從幼導
新苗中毒深
抗拒掀風暴
去港自西方
迎華機會到
國安當有籌
矯枉全方造

全世界都看利字🤔🤔

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-5 09:07 AM 發表
特朗普主導的去香港化,表面上得到西方和應,但是,除了五只屎眼,其他國家會甘心聼令于美國嗎?
去香港化的最大收獲是;香港也去西方化。看此後中央如何發功,把香港失落的新一代逐步領回中國。

洗腦憑工具
反中從幼導
新苗中毒深
抗拒掀風暴
去港自西方
迎華機會到
國安當有籌
矯枉全方造 ...
與此同時
全球醞釀「去美元化」
https://hk.finance.yahoo.com/news/全球醞釀-去美元化-214500814.html
天助中共也。

引用:
原帖由 神經箭 於 5-8-2020 09:07 發表

洗腦憑工具
反中從幼導
新苗中毒深
抗拒掀風暴
去港自西方
迎華機會到
國安當有籌
矯枉全方造 ...
如果民主自由無法令大家安居樂業,無法令大家過上幸福生活,而只有高壓生活,富者愈富,貧者命賤,這叫做什麼美好、高尚、偉大的主義?這只不過是一種沒有人性的物質主義罷了,富者過上了天皇級美好生活,貧者去死吧,你根本就沒有生存價值的。美好生活和富有都流於表面,很多人窮得要命,也實在過得不好,大家為了得到富人的認同而賣命,追求富有,才有人看得起,何其痛苦,簡直是本末倒置,本應是你有能力,然後富起來,現在大家都為了要富起來證明自己有生存的價值,結果精神病人一大堆。這就是香港了!

西化後的香港社會的思想:
只要你只說英語,長得像個白人,或根本是一個白人,活得完全像西方人一樣,你才會受到西方認同,否則你根本就沒有存在價值。言下之意是只有白人或被白人接受的人才有生存和延續後代的機會。你看西方人的影響力多麼的嚴重!可以說白人實在太強大了~!

是不是要《黃種人白人化》?
才合乎西方人的利益要求?

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-5 09:07 AM 發表

洗腦憑工具
反中從幼導
新苗中毒深
抗拒掀風暴
去港自西方
迎華機會到
國安當有籌
矯枉全方造 ...
神兄,在下看見的是各國正在(去人性化)才真。。。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-8-5 10:06 發表
與此同時
全球醞釀「去美元化」
https://hk.finance.yahoo.com/news/全球醞釀-去美元化-214500814.html
天助中共也。
哈哈哈哈!焦點所在。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-5 10:13 發表

如果民主自由無法令大家安居樂業,無法令大家過上幸福生活,而只有高壓生活,富者愈富,貧者命賤,這叫做什麼美好、高尚、偉大的主義?這只不過是一種沒有人性的物質主義罷了,富者過上了天皇級美好生活,貧者去死吧,你根本就沒有生存價值的。美好生活和富有都流於表面,很多人窮得要命,也實在過得不好,大家為了得到富人的認同而賣命,追求富有,才有人看得起,何其痛苦,簡直是本末倒置,本應是你有能力,然後富起來,現在 ...
中國唔單只在國內大力扶貧,而且竭力幇助第三世界崛起。依樣先正系完勝尾角。

引用:
原帖由 神經箭 於 5-8-2020 11:25 發表

中國唔單只在國內大力扶貧,而且竭力幇助第三世界崛起。依樣先正系完勝尾角。
美國的內心只有自己才是正義的,其他人都是歪理。
結果異民族因為美國而受苦,作出反抗,還要被美國指責是恐怖分子。
其實我在說911事件。
美國人就無法理解到多元文化這一個概念。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-5 10:14 發表
西化後的香港社會的思想:
只要你只說英語,長得像個白人,或根本是一個白人,活得完全像西方人一樣,你才會受到西方認同,否則你根本就沒有存在價值。言下之意是只有白人或被白人接受的人才有生存和延續後代的機會。你看西方人的影響力多麼的嚴重!可以說白人實在太強大了~!

是不是要《黃種人白人化》?
才合乎西方人的利益要求?
...
精神病者嘅睇法姐。李澤得鉅。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-8-5 10:16 發表

神兄,在下看見的是各國正在(去人性化)才真。。。
香港做到足,好在大陸冇。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-5 11:36 發表

美國的內心只有自己才是正義的,其他人都是歪理。
結果異民族因為美國而受苦,作出反抗,還要被美國指責是恐怖分子。
其實我在說911事件。
美國人就無法理解到多元文化這一個概念。 ...
唔緊要,等佢地一路錯落去囉。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-5 10:13 AM 發表

如果民主自由無法令大家安居樂業,無法令大家過上幸福生活,而只有高壓生活,富者愈富,貧者命賤,這叫做什麼美好、高尚、偉大的主義?這只不過是一種沒有人性的物質主義罷了,富者過上了天皇級美好生活,貧者去死吧,你根本就沒有生存價值的。美好生活和富有都流於表面,很多人窮得要命,也實在過得不好,大家為了得到富人的認同而賣命,追求富有,才有人看得起,何其痛苦,簡直是本末倒置,本應是你有能力,然後富起來,現在 ...
唔好用呢種心態去睇世界!
人生就是奮鬥,奮鬥就是這樣!!

如果你係一個宗教型嘅社會,例如中東,你嘅奮鬥目標,就係成為最偉大嘅宗教領導人!
如果你係一個共產主義社會,你就係不擇手段咁樣,爬到權力嘅頂峰!
如果你係一個資本主義社會,你嘅目標,就係成為最終資本家,成為金主!!

人生會喺博弈中,搵到自己應該存在嘅位置!至於點解基層嘅群眾生活特別慘,基本決定喺上層對下層嘅剝削程度,同埋人口資源分配問題。

呢個其實同共產主義,宗教主義,資本主義無關!!

你睇吓所謂嘅共產主義社會,北韓,金家對人民嘅剝削。
你睇吓宗教主義下嘅印度,以姓氏,分貴賤。
你睇吓嘅資本主義,金主嘅生活,平民嘅生活。

用現今社會嚟睇,資本主義社會其實係對基層剝削最少嘅,而且平民更加容易,進入富人階級!!
宗教主義,係最不知所謂,似印度,你出身唔好,你真係一世都唔使旨意翻身!!

第二種令到社會基層痛苦嘅,就係社會基層知識水平低,以生育為增加勞動力嘅方法,但係上層社會,以質量取替數量。

引用:
原帖由 狂人甲 於 5-8-2020 13:39 發表

唔好用呢種心態去睇世界!
人生就是奮鬥,奮鬥就是這樣!!

如果你係一個宗教型嘅社會,例如中東,你嘅奮鬥目標,就係成為最偉大嘅宗教領導人!
如果你係一個共產主義社會,你就係不擇手段咁樣,爬到權力嘅頂峰!
如果你係一個資本主義社會,你嘅目標,就係成為最終資本家,成為金主!!

人生會喺博弈中,搵到自己應該存在嘅位置!至於點解基層嘅群眾生活特別慘,基本決定喺上層對下層嘅剝削程度,同埋人口資源分配問題 ...
別以為民主自由真的很快樂,很自由,只要你放開一切名、利、物質的枷鎖,
作為一位平民,你就會發現中共的世界人情味更重、更和諧、更快樂、更自由。

Can you understand that?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-5 01:57 PM 發表

別以為民主自由真的很快樂,很自由,只要你放開一切名、利、物質的枷鎖,
作為一位平民,你就會發現中共的世界人情味更重、更和諧、更快樂、更自由。 ...
冇講過,盲目追求民主,自由,就有好生活!

基本上社會就係有一種競爭,只不過係方法,目標未必一樣,人生總要努力,去到邊一個階級,盡力而為,亦都唔需要強求!!

從來冇睇唔起中國,而且隨着中國社會嘅現代化,人已經多元化,你嘅社群淡泊名利,唔能夠代表其他社群,我個人就見過,大陸嘅一些sales,推銷產品比香港人更加狠。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]