• 瀏覽: 45,173
  • 回覆: 619
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-5 05:41 AM 發表

【明報專訊】五十而知天命,今年剛逾半百的邵家臻卻對前路感到迷惘,「我其實無路行」。曾參與佔中、後被判監坐牢的他,喪失了下屆立法會選舉資格、浸大教席。他直言,自己並非無悔,「但抗爭要學識付代價,那代價就是受苦」。

【明報專訊】五十而知天命,今年剛逾半百的邵家臻卻對前路感到迷惘,「我其實無路行」。曾 ...
佢覺得自己慘?未算!佢衰運剛開始,伴其終老!

引用:
原帖由 L.T.E 於 2020-8-5 05:50 AM 發表

貪字得個貧
冇咁大個頭, 日日妄想戴咁大頂帽

回覆 引用 TOP

其實f他有路行,只是行錯了路,還要自己比錢買有毒的蘋東日報,悶可以睇日本AV,欲自己要睇「戴妖庭」和「大紀完」的文,作為大學老師都為了名利而中毒,還協助或教疏包括自己的一幫學生破壞社會的一切, 現在受到懲罰 理所當然 與人無尤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬巨大的牛 於 2020-8-5 07:42 AM 發表

佢覺得自己慘?未算!佢衰運剛開始,伴其終老!
其實以佢咁既人, 又惹上糖尿病, 絕對係衰運剛開始

回覆 引用 TOP

時代垃圾口中講既廢老😆你唔比人炒班後生又話香港冇機會比人上位喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-5 05:41 AM 發表

【明報專訊】五十而知天命,今年剛逾半百的邵家臻卻對前路感到迷惘,「我其實無路行」。曾參與佔中、後被判監坐牢的他,喪失了下屆立法會選舉資格、浸大教席。他直言,自己並非無悔,「但抗爭要學識付代價,那代價就是受苦」。

【明報專訊】五十而知天命,今年剛逾半百的邵家臻卻對前路感到迷惘,「我其實無路行」。曾 ...
這個腦殘,破壞世界上最自由的香港,害死香港,害死香港人,自己當然要付出代價,損人不利己。他的同類,無知的跟著反中亂港派的指揮棒,盲目抗爭,不知所謂。

回覆 引用 TOP

受苦點解佢唔做前線擲汽油彈既勇武曱甴,要做出10幾皮一個月既議員?

原來這個世界上有些東西,荒謬到一個程度便沒有人會相信,但並不代表不存在。

回覆 引用 TOP

走啦****1

回覆 引用 TOP

佢自己認苦就叫自討苦吃
佢受d d 苦就呻吟
被佢煽動洗腦害左人地成世
佢叫害人害物,十惡不赦
佢幾時先知佢幾賤格?

回覆 引用 TOP

佢咁叫慘? 條死路係佢自己揀, 慘得過俾佢推去衝要入去踎十年八年果班細路? 佢地係俾呢個政棍氹到前途盡毀的

回覆 引用 TOP

引用:

仆街黃屍曱甴做咗咁多年垃圾會議員,袋咗千幾萬學人講乜L前路茫茫。。。

回覆 引用 TOP

抗爭?請問黑暴未出現前港人有邊個受緊苦被統權者迫害?如有,你們既抗爭應該超過9成港人支持或者已經成功。但你們既所謂抗爭係打壓異己、火燒、掉磚、撕了,打壓人民的才是你們偽民主派

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbc6db5991d770 於 2020-8-5 06:53 AM 發表

唔好講到班曱甴黑喪屍咁偉大,抗爭?
爭民主?
只係發窮惡,自己唔係大陸經濟發展下得益者,講白啲如果老豆有地舖係羅素街收幾百萬租會反自由行?
大部份上街燒打殺都係糞青被洗了腦,你咁慘無車無樓都係中共害嘅,香港如果毒立就會變天堂,所以信嘅都係無知白痴。 ...
香港獨立仲衰撚過台灣,得果750萬人囗

回覆 引用 TOP

引用:

殺雞儆猴唔係要你隻老雞後唔後悔!死凈把口都冇用!咁嘅道理都唔明,抗爭有代價,唔係得個講字!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]